Juice könyv, amit szakértő kezek szerkesztettek
Mattheisen Mária tanulmányait az Institute for Integrative Nutrition egészségmentor képzésen végezte, amely során több mint száz, táplálkozással és praktikus életmóddal kapcsolatos elméletet sajátított el, majd szakosodott a kulináris táplálkozástudomány és a léterápia irányába.
A szerző vallja, hogy egy személyre szólóan összeállított hidegen préselt levekkel és egyszerű, ízletes, antitápanyag-mentes receptekkel csökkenthetőek a civilizációs betegségek testi és lelki ártalmai.
“ Szinte minden betegség és kór elsődleges kiváltó oka bizonyos létfontosságú, szerves ásványok és sók, következésképpen a vitaminok hiánya a megszokott étrendből. Hogyan tudjuk a szervezetünknek a legkönnyebb módon megadni azokat a nyomelemeket, amelyekre szüksége van? N.W. Walker”

Miért érdemes a juice-okat beiktatni a mindennapokba?
“A frissen préselt levek élő ételek, mert aktív enzimeket tartalmaznak. Ezért képesek enegriával ellátni a szervezetet, és ezért javasolt a fogyasztásuk. … az enzimeket a nyers ételekben találjuk, mert hőre rendkívül érzékenyek, vagyis főzéskor elbomlanak.”
“A frissen préselt levekben emésztőenzimeket találunk. Ilyen például az ananászban a bromalin. Több klinikai tanulmány igazolja, hogy még szájon át szedhető kapszula vagy tabletta formájában is támogatja az emésztést, csökkenti az étvágyat és a gyulladásos folyamatokat.”
“A másik tényező, amely lehetővé teszi, hogy a frissen préselt levek többletenergiával lássák el szervezetünket az, hogy a lebontás egy részét elvégzi helyettünk a présgépünk, így a tápanyagok könnyebben felszívódnak, és 15-20 percen belül eljutnak szerveztünk összes sejtjéhez…”


Mitől korszakalkotó Mattheisen Mária Juice könyve?
Az igényes kiadványban a szerző sorra vesz olyan kérdéseket, amelyek a jelenleg igen divatos egészségmegőrzéssel kapcsolatos trendekben napi szinten felmerülnek. Mi a különbség a juice és a turmix között? Mit takar a léböjt? Hogyan integrálható a gyerekek életébe a rendszeres juice fogyasztás? Hogyan válasszunk juice gépet?
A könyvben szépen kirajzolódik a lassú, csigás présgép hasznossága és egy komplett listát kapunk arról, hogy melyek azok az alapanyagok, gyümölcs és zöldség részek, amiket préselhetünk és melyek, amiket nem.
A Juice, amire a tested vágyik, fontos felvezetője lehet egy életmódváltásnak. Hasznos tippeket kaphatunk az ízpárosításról, a színválasztásról, és megismerkedhetünk az alap gyümölcsök és zöldségek élettani hatásaival.
Mattheisen Mária könyvével öröm a testet újjáéleszteni. Mindenkinek szívből ajánljuk.
A könyvben szereplő recepteket a szerző Hurom slow juicer gépekkel készítette.
Adatok
Kiadja: Juice2Go Kft. // 1025 Budapest, Pusztaszeri út 33/A
Kiadás ideje: 2019
Felelős kiadó: Juice2Go Kft.
Írta: Mattheisen Mária
Borítóterv: Király István
Nyomdai kivitelezés: Táltos Nyomda, Győr
ISBN 978-615-00-5367-7
Értékelések
Még nincsenek értékelések.