fbpx
🛡 Garantált termékkiszállítás a jelenlegi járványhelyzettől függetlenül. Az online vásárlás most a legbiztonságosabb módja a vásárlásnak. Maradjon otthon, rendeljen és fizessen online! 🛡

Kevesebb oxidáció, több fitonutriens. Mit jelent ez magyarul?

 

Maga a préselés tulajdonképpen egy tudományos folyamat. De ne hagyja, hogy a terminológia összezavarja, vagy elijessze a vásárlástól, attól, hogy otthon élvezze a Kuvings és Hurom Slow Juicereink nyújtotta élvezeteket.

Alább felsorolunk néhány kulcsterminust a préseléssel kapcsolatban, hogy elejét vegyük félelmeinek, és hogy tisztán lássa az előnyöket, amit a Slow Juicer megadhat Önnek.

Kevesebb oxidáció a frissen facsart juice-ban. Miért foglalkozna ezzel egyáltalán?

Az oxidáció gyakorlatilag az oxigén és bármely anyag találkozásakor keletkező kölcsönhatás eredménye – mint a juice! Az oxidáció lebontja a tápanyagok minőségét a juice-ban.
Sok juicer nagyarányú oxidációt idéz elő, ami nagyarányú elválasztódást idéz elő. (Tekintse meg ezt a két különböző pohár juice-t.) Melyik étvágygerjesztőbb Önnek? Nem csak hogy látni a különbséget, de érezheti is. A Slow Juicer által préselt juice kevésbé oxidálódott és sokkalta finomabb.

Fitonutriensek. Mi ebben a nagy dolog?

A fitonutrienseket a növényekben találták, mely megvédi őket a baktériumoktól, bogaraktól és egyéb veszélyektől. Mint a vitaminok, megelőzhetik a betegségeket és tökéletes formában tartják testünket. Új kutatások bizonyítják, mennyire fontosak is egészségünk megőrzésében.
Több mint 25 000 fitonutrienst találtak növényi eredetű táplálékokban, és antioxidáns, gyulladáscsökkentő, és máj-javító hatásai bizonyítottak.
A fitonutriensekben gazdag ételek igen széles skálán mozognak: gondoljon csak az áfonyára, fekete-ribizlire, lilakáposztára, sárgarépára, tökre, sárgadinnyére, spenótra, kelkáposztára, fokhagymára és póréhagymára (csak hogy néhányat említsünk). Nem minden juicer képes magas minőségű levet préselni zöldségekből vagy fűfélékből, mint a kelkáposzta, de a Slow Juicer igen.

Antocián. Még egy okkal több az erdei-gyümölcslére

Magas antioxidáns-tartalmú, az antociánt a történelemben a magas vérnyomás, málykárosodás, vérhas, hasmenés, vesekő, hugyuti fertőzések és a közönséges nátha kezelésére használták.
Napjainkban rengeteg ember szenved gyulladástól a szabad gyökök miatt – csak gondoljon szervezetünk folyamatos szennyezésére a mérgek hatására, ami a levegőben, vízben vagy ételeinkben találhatók, vagy a túlzott napsütésre. Az antocián segíti szervezetünk védekezőképességét a szabad gyökök és káros hatásaik ellen – mint az előrehaladott öregedés, vagy a rákos sejtek képződése – valamint visszafordítják a már elszenvedett károkat.
Az erdei gyümölcsök fagyaszthatók, tehát akkor is fogyasztható, mikor épp nincs szezonja, szóval az év bármely szakaszában élvezhetjük jótékony hatásait juice formájában. Tekintse meg receptjeinket!

Flavonoidok. Fenékig!

A gyümölcsök és zöldségek magas flavonoid-tartalmúak (úgy mint a bor vagy a tea).

A flavonoidok bizonyítottan elsöprő ereje van a szabad gyökök elleni harcban, köszönhetően magas antioxidáns tartalmának, és segíti szervezetünket a szívkoszorúér-betegségek, rák és asztma elleni harcban.
Valójában több ezer féle típusú flavonoid létezik, beleértve jóbarátunkat, az antociánt.
Emlékeztetőül: a Kuvings és Hurom Slow Juicerek úgy lettek megtervezve, hogy minél több kerüljön poharába ezekből a jótékony hatásokból a nyers gyümölcs és zöldség felhasználásával.

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.