fbpx
lúgosítás, i-water, iwater, lúgosítás gyorsan

A lúgosítás életforma.

Napjainkban a megváltozott életvitelünk, a rossz táplálkozási szokásaink és a testünket érő negatív környezeti hatások már nem képesek szervezetünk működését megfelelő módon fenntartani. Mindez pedig hatással van egészségünkre is. Az emberi szervezet ugyanis állandó változó mennyiségű savas és bázikus (lúgos kémhatású) anyagoknak van kitéve, melyek az egészséges embernél egyensúlyban vannak. Az egyensúly megbomlásakor azonban savak és mérgek halmozódnak fel, amelyek miatt a sejtek már nem tudják kielégítően ellátni funkcióikat, így könnyebben megbetegedhetünk. Ezért elengedhetetlen, hogy alkalmanként időt és energiát szánjunk a szervezetünk lúgosítására!

A szervezet sav-bázis egyensúlyára építő életmód gyökerei a 17. századig nyúlnak vissza. Az akkori megfigyelések eredményei kerültek a 19-20. században az alternatív gyógyászatot képviselők látókörébe. A manapság elterjedt lúgosítás szellemi szülőatyja, Robert O. Young, a 2002-ben publikált „A pH Csoda” (The pH Miracle) című könyvének magyar nyelvű megjelenése adott új lendületet ennek az elméletnek a hazai köztudatban való elterjedésének.

Mindennapi vízfogyasztásunk – lúgosítás gyorsan

lúgosítás gyorsan és biztonságosan

A lúgosítás nagyon fontos a test sav-bázis egyensúlyának megtartásához!

Hatalmas károkat tud okozni, elsősorban sejtszinten, ha szervezetünkben hosszabb ideig áll fenn a savas kémhatás. Szerencsére ezek a folyamatok nem véglegesek, az étrend megváltoztatásával, lúgosítással visszafordíthatók! Sőt, a lúgosító étrend nem csupán visszaállítja a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlyát, hanem a megelőzésre is alkalmas.

Az emberi testre a sav-bázis egyensúly a jellemző, melynek mértékét a szervezet pH értéke határozza meg. A pH érték ugyanis az a mérőszám, amely a testnedveink sav és lúg háztartását jelzi, ha ez a szám 7,35 alatti, akkor savas, ha 7,45 feletti, akkor lúgos (bázikus) kémhatásról beszélünk. Az emberi test pH-ja 7,35-7,45 közötti, ami elsősorban a gyomorban lévő, főként a gyomorsav miatti rendkívül savas közegnek köszönhető.

Kérdésként merül fel, hogy milyen ételekkel érhető el a savak csökkentése, illetve a lúgosítás gyorsan?  Az étrend mellett ügyeljünk a megfelelő mennyiségű és lúgos vízbevitelre! Ugyanis testünk sav-bázis egyensúlya mögött szervezetünk folyadéktereinek hidrogénion-koncentrációja áll. A lúgos víz tulajdonképpen ionizált víz, amely elektrolízis által jön létre és antioxidáns hatású, tehát képes semlegesíteni a testben a szabadgyököket. Gyorsabban hidratál és több tápanyag oldódik fel, mint a normál csapvíz fogyasztásakor.

I-Water – a palackba zárt lúgos víz

I-Water, a tökéletes lúgosítás a hétköznapokban!

I-Water

Mitől elhagyhatatlan kelléke a lúgosításnak az I-Water ásványi szűrő palack? Mert ásványi filtert tartalmaz, amely lúgos vízzé deoxidálja a csapvizet, az ásványi golyón keresztül és megemeli a víz pH szintjét. A palackban lévő ásványi golyó pedig olyan elemeket tartalmaz, amely egytől egyik mind nélkülözhetetlen „kellékei” szervezetünk egészséges működésének. Ezenfelül az I-Water-ben használt széngolyó teszi frissebbé, fogyaszthatóbbá a vizet a szerves anyagok szagtalanításával és a szennyezőanyagok megszűrésével.

Az I-Watert kényelmesen és könnyen magunkkal vihetjük bárhová. A mai trendeket követve környezetbarát, és nem tartalmazza az egészségre káros vegyületet, a biszfenolt. Innovatív dizájnja megfizethető és majdnem 100 százalékban antibakteriális.

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.