fbpx
Prémium minőségű gyümölcs- és zöldségprések, professzionális turmixgépek

A nagy Instant Pot választó – segítünk a legmegfelelőbb okos kukta megtalálásában

Instant Pot multifunkciós készülékek, okos kukták összehasonlítása.

Az air fryerek és okos kukták aranykorába lépünk hamarosan, így aki lemarad egy Instant Pot-ról, az bánhatja majd. Nem csak azért, mert minden irigylésre méltó háztartásban lesz egy, hanem mert tényleg a legnagyobb konyhai segítségünk lehet egy ilyen okos kukta. Miért mondana le bárki is arról, hogy jelentősen lerövidíthető a konyhában eltöltött idő? Ki ne akarná egyetlen készülékben akár 11 konyhai eszköz és gép képességeit birtokolni?

 

Bár minden Instant Pot okos kukta ugyanazokkal az alapvető multi-főzési funkciókkal rendelkezik, azért, ahogy lenni szokott: egyes modellek sokoldalúbbak, mint mások. A legtöbb okos kukta hasonló a teljesítmény és megbízhatóság tekintetében; amiben leginkább különböznek, az az edényméret és a szoftveres képességek, például, hogy hány olyan okos program van beépítve az adott készülékbe, mint az előre beállított hő-, idő- és nyomás fokozatok.

 

Instant Pot méretező – Az okos kukta mérete is lényeges

 

Webáruházunkban 3 Instant Pot méret is elérhető: 3-, 6-, 8 literesek. A legkisebb okos kukta, a 3 literes Instant Pot (más néven Mini), kis menükhöz, 1-2 főnek elegendő mennyiségek elkészítéséhez tökéletes. A 6-os Instant Pot (5,7 liter) a legnépszerűbb méret, ennek egyik oka, hogy sok recept erre a készülék méretre készült. A másik nem lehanyagolható tény, hogy a 6-os okos kukta változat 3-6 embernek elegendő fogások elkészítésére is kifejezetten alkalmas, így az egész családot plusz 1-2 vendéget is simán kiszolgál egyetlen készülék. A 8 literes modelleket igazi nagycsaládosoknak, vagy a nagyobb családi eseményekre, partikra, esetleg egy több adagos heti „mealprep” elkészítéséhez ajánjuk.

 

Tehát, ha egy 4 fős család mennyiségi igényire szabottan választunk, akkor például az Instant Pot Duo 6, vagy az Instant Pot Duo Evo Plus 6, illetve az Instant Pot Duo Plus 6 is ideális választás. Ezzel szemben, az Instant Pot Pro Crisp8 pedig 6-8 fős nagycsaládoknak, illetve a közös családi főzésekben és a nagyobb vendégségek alatt is hatékony kiegészítője lehet a háztartásunknak.

 

Okos konyhába, okos kuktát! – intelligens programok az Instant Pot-ban

 

Minden Instant Pot legalább öt beépített intelligens programmal rendelkezik: Pressure Cook, Slow Cook, Sauté, and Keep Warm (nyomás alatti főzés, lassú főzés, párolás és melegen tartás), ezek alkotják a multifunkcionalitás bázisát. Egyes modellek további programokat is kínálnak, mint például Sous Vide, Broil, Dehydrate, Air Fry.

 

Amikor a választható programok mennyisége a mérvadó, ne csak arra gondoljunk, hogy eddig miket csináltunk a főzőlapon vagy a sütőben. Ennél sokkal merészebbet kell álmodni! Például bevállalni egy Instant Pot Duo Evo Plus8 okos kuktát, ami egy 10:1-ben multifunkciós készülék: sokkal több programmal dolgozik, mint az alap Pot edények. Kiválóan alkalmas: sütésre, párolásra, gőzölésre, kukta funkcióra, de még joghurt készítésére is. Nem érdemes földhözragadtan tervezni, hiszen most már egy professzionális készülékre bízhatjuk azokat a konyhai feladatokat is, amikben eddig esetleg bizonytalanok voltunk.

 

Plusz tartozék vagy alapfelszerelés- Instant Pot tartozékok

 

Minden Instant Pot modell valamiben más, ezért elsőként fontos, hogy olvassa el a kézikönyvet, és ismerje meg az Instant Pot különféle tartozékait, funkcióit és beállításait. A tartozékok ismerete ugyanúgy elengedhetetlen, mint bármilyen konyhai eszköz esetében. Hiszen ezek ismeretében válik csak lehetővé az okos kukta adta összes lehetőség, a professzionális készülékek adta előnyök maximális kiaknázása.

 

Általában minden modell tartalmaz egy kijelző panellel és gombokkal ellátott külső házat, egy fedelet, egy nyomásszelepet, egy gőzkioldó szelepet, egy műanyag gyűjtőpoharat a lassú főzés során felszabaduló kondenzvíz felfogásához, egy rozsdamentes acél vagy tapadásmentes belső edényt, egy tömítőgyűrű, amely körülveszi a fedelet és segít elnyelni a szagokat, valamint egy gőzölő állványt vagy kosarat, amely a belső edénybe helyezhető.

 

Az Instant Pot Duo8, Instant Pot Duo Evo Plus6 és az Instant Pot Pro Crisp8 tartozékai:

Instant Pot Duo8

 • bázis fazék,
 • kivehető belső edény,
 • tető,
 • gőzállvány fogantyúval,
 • leveskanál és rizslapát
 • szilikongyűrű

Instant Pot Duo Evo Plus6

 • főedény,
 • kivehető belső fazék,
 • tető,
 • pároló/gőzölő rács fogantyúval,
 • 2 db szilikongyűrű (piros és transzparens)

Instant Pot Pro Crisp8

 • rozsdamentes acél többcélú gőzállvány
 • tapadásmentes, többszintű légsütő kosár
 • rozsdamentesacél víztelenítő/sütő tálca
 • hőálló védőpárna és tárolófedél

 

Van, aki mindent ropogósan szeret – kimagasló teljesítmény az Instant Pot ProCrisp8 készülékkel!

 

A legmagasabb minőséget, a multifunkcionalitást lehetetlen lenne megvalósítani ultramodern tartozékok nélkül. Ha fontos a minőség és az időtálló, de mégis fejlett technológiák használata, akkor az Instant Pot ProCrisp8 elektromos kukta nem okoz csalódást. Egy korábbi cikkünkben egy isteni recepttel megspékelve végig vettük ennek az egyedülálló készüléknek a képességeit, beleértve az EvenCrisp technológiát is.

Miben ölt testet az acélos minőség?

  • rozsdamentes acélból készült többcélú gőzállvány,
  • tapadásmentes, többszintű légsütő kosár,
  • rozsdamentesacél víztelenítő/sütő tálca,
  • hőálló védőpárna és tárolófedél.
  • mosogatógépben is mosható, tűzhelybarát belső edény

Az Instant Pot ProCrisp8 nem csak egy okos kukta, de ultramodern air fryer is, amiben az EvenCrisp technológia minden esetben biztosítja a finom, zamatos ételeket, ropogós kivitelben, minimális olajigénnyel.

 

Az Instant Pot okos kukta – főzés, sütés bonyodalmak, kellemetlen szagok nélkül!

 

Amiről eddig azt mondtuk, hogy túl bonyolult, vagy időigényes, azt az Instant Pot akár feleannyi idő alatt is elkészítheti helyettünk. Az Instant Pot okos kukta megkönnyíti az egészségesebb konyhai technológiákra váltást, csökkenti az ökológiai lábnyomunkat, mindezt professzionális és fejlett konyhai technológiák használatával teszi.

 

Az igazi okos kukta nem csak időt, de pénzt is spórol nekünk: kevesebb olaj és zsiradék, kisebb áramfogyasztás, kisebb vízfogyasztás, egy tisztább és praktikusabb konyha az eredmény a használatával.

 

Minden Instant Pot készülékben a beépített biztonsági funkcióik közé tartozik a túlmelegedés elleni védelem, a biztonsági fedélzár és a gyorskioldó gomb.

 

Bármelyik instant Pot-ot választjuk, egyetlen készülékben minimum 5, de akár 10-nél több kisgépet, konyhai eszközt kaphatunk, ami garantáltan minőségi, rozsdamentes alapanyagokból készült. A következő évtizedek konyhája a hatékony és a praktikus konyha, kerülj közelebb hozzá egy Instant Pot okos kuktával!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk

A párom lepett meg ezzel a fantasztikus géppel a születésnapomra. Azóta minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk és már pár hét használat után érezzük a jótékony hatását. Kipróbáltuk a fagylalt készítő funkcióját is, nagyon szuper! Végre egészséges desszertet ehetünk.

Mónika

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak

Betegségem miatt azt tanácsolták, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak, de ha lehet nyersen. Én nem szeretem elrágcsálni ezeket, ezért kerestem rá megoldást a neten. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lassú préselési technológiára, mert előtte nem ismertem.

Piroska

Jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben

Én sokkal jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben, mint a boltiakban, ezért bio magvakból szoktunk olajat készíteni, főleg salátákra. A gép kompakt, nem foglal nagy helyet, és nagyon egyszerű a használata. Mi imádjuk.

Anna

Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt.

Ezt a típust a nagy betöltő nyílása miatt választottam és nem csalódtam! Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon hasznos gép a mindennapokban. Végre érzem, hogy tettem valamit az egészségem megőrzéséért.

Bálint

Elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán

Nekem már volt egy első generációs Hurom gépem és nagyon szerettem. Most viszont elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán, maga a megtestesült nőiesség. A funkcióiról nem is beszélve 🙂 A régi gépet most szüleim használják, ők is imádják.

Ilona

A Hurom teljesen meggyőzött

Hosszú idő volt, mire rászántam magam a vásárlásra, de a Hurom teljesen meggyőzött, hogy megéri a befektetést. Le vagyok nyűgözve, és az orvosom is. A vérképem javult, ami nem csak a testemnek tett jót, hanem a lelkemnek is. Mintha megfiatalodtam volna.

Júlia

Azóta facsar. Lényegében mindent.

Édesanyánknak születésnapjára vettük meg 3-an testvérek a Hurom H200 présgépet. Azóta facsar. Lényegében mindent. Imádja! 65 éves elmúlt, nem lelkesedik a technológiai újdonságokért, de ennek a készüléknek olyan könnyű a kezelése és tisztítása, hogy könnyen megtanulta.

Bence

Egy új világ tárult ki előttem.

Sportolóként fontos, hogy kellően fitt legyek és tartsam a súlyom. Éppen ezért folyamatosan keresem azokat a megoldásokat, amelyek segítenek könnyedén elérni a célomat. Mióta a Vitamix Ascent turmixgépet megvettem, egy új világ tárult ki előttem. Brutális ereje van, szinte mindent fel tud dolgozni és nagyon selymes állagú vele minden.

Lilla

Nagyon finom íze van a benne tartott víznek.

A kisunokánk vette nekünk az I-Water családi csomagot, hogy ne kelljen a boltba járjunk a palackos vízért. Nagyon finom íze van a benne tartott víznek. Friss. Nagyon könnyű tisztítani is. Ráadásul környezetbarát is. Úgyhogy nálunk már nincs egyszer használatos műanyag otthon…

Gáborné

Először azt hittük becsapás

Sajnos betegség miatt kellett beruházzunk egy présgépbe. Sokat olvastunk arról, hogy milyet érdemes venni. Először azt hittük becsapás, hogy ennyivel több a lé, meg más az íz… úgyhogy a hagyományos, hipermarketes példánnyal indultunk. Egy év alatt tönkrement. A Hurom H-AI gépet nemrégen vásároltuk. Ég és föld a különbség.

János

Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni

Hurom H100 slow juicert vásároltam a TopJuicers webáruháztól. Nagyon szép, nagyon halk és pillanatok alatt elmosom, ha juice-oltam. Szerintem sokaknak jól jönne az a plusz fél óra reggel, amit egy ilyen géppel meg tudnak spórolni. Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni, ha támogat minket a technológia.

Eni

Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk!

Nekünk már korábban is Hurom gépünk volt. Soha nem cseréltük volna le, ha a feleségem nem szeret bele az új modellbe. Úgyhogy mostmár kettő Hurom gépünk is van: egy HE és egy H-AI. Ez utóbbi az új. Masszív. Darabol is. Hálás vagyok. Nekem már csak meg kell innom a levet. Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk! Köszönjük!

István

Örülök, hogy őket választottam.

Köszönöm a TopJuicers munkatársaknak a sok segítséget. Nem vagyok a technológia ördöge, szeretem a biztonságot. A webáruháztól minden támogatást megkaptam. Örülök, hogy őket választottam.

Erika

Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik.

A kisbabánk nemrégen múlt 9 hónapos, miatta ruháztunk be a profibb turmixra. Azért vettünk Omiblendet, mert nem akarjuk cserélgetni 1-2 évente a konyhai eszközöket, illetve nagyon jó véleményeket olvastunk róla. Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik. Már a leveseket és szószokat is ezzel csinálom. Mindenkinek ajánljuk, minket meggyőzött.

Zita

 • Jelenleg nincs termék a kosarában.
[]