fbpx
Prémium minőségű gyümölcs- és zöldségprések, professzionális turmixgépek

Növényi alapú étrenddel egy teljesebb élet felé

Vegan e-book Németh Franciskától. Minden a növényi táplálkozásról. Vitamix használatával.

Tudományosan megalapozott, hogy a növényi alapú étrend pozitív élettani és betegségmegelőző hatással bír. Császár Franciska, vegan chef, a közelmúltban publikált legnépszerűbb vegan e-book szerzője mutatja be a növényi alapú táplálkozás előnyeit.

 

A növényi alapú étkezés célja, hogy háttérbe szorítson mindent, ami állati eredetű, vagy erősen feldolgozott élelmiszer. Teszi mindezt azért, mert a főként nyers, feldolgozatlan vagy mininálisan feldolgozott növényi eredetű élelmiszerek étrendbe való beépítése bizonyítottan segítik szervezetünk védekezőképességét, öngyógyítását és felszabadító hatással vannak lelkünkre, gondolkodásunkra is.

A legtöbben diéta vagy az egészségük miatt döntenek a vegan életmód mellett, de van, akinél jelentős szempont az is, hogy a környezetre háruló terhelést csökkentsék. Tudományos szakmai források tanúbizonyságai annak, hogy a ma ismert emberi betegségek 70%-a köthető az állattenyésztéshez.

Miért előremutató a növényi alapú táplálkozás?

A növényi alapú étrend fókuszában a változatosan összeállított növényi eredetű alapanyagokból álló ételek állnak. Rengeteg gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű gabona, hüvelyesek, olajos magvak teszik ki a fogyasztható fogások sorát. Az alapnyagok feldolgásakor előnyben vannak a kíméletes ételkészítési eljárások, mint a lassú préselési eljárással dolgozó prések, a több funkciós blenderek, a professzionális olajprések. A cél az, hogy a feldolgozás során a növényi eredetű nyersanyagokban található értékes vitaminok, enzimek károsodás nélkül kerüljenek tányárunkra, poharunkba.

Nem egyszerű átülteni a mindennapokba a vegan életformát. Fontos, hogy megtaláljuk a számunkra hiteles forrásokat. Mi Császár Franciskát, a “Jól egyél, hogy jól legyél” e-book szerzőjét kérdeztük személyes tapasztalatairól, és a vegan életmódra való átállás előnyeiről,

Vegan e-book Németh Franciskától. Minden a növényi táplálkozásról. Vitamix használatával.Mikor és miért hódított teret éledben a növényi alapú táplálkozás?

Körülbelül 8 évvel ezelőtt a főiskola alatt kezdtem el érdeklődni a növényi táplálkozás iránt. A nővérem táplálkozástudományt tanult ebben az időben és ő hívta fel elsőként a figyelmemet az állati eredetű élelmiszerek káros hatásaira. Én is elkezdtem utánaolvasni, kipróbáltam új ételeket és annyira megtetszett, hogy aztán teljesen áttértem erre a táplálkozásra.

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy ennek dedikálod az életedet?

Miután körülbelül egy év leforgása alatt kiiktattam minden állati eredetű élelmiszert a táplálkozásomból, olyan sok pozitív változást tapasztaltam magamon, hogy biztos voltam benne: ezt szeretném másokkal is megosztani. Ekkor még nem gondoltam, hogy egyszer ez lesz a munkám, de hallgattam a belső megérzésemre és főiskola után egy nyers vegán konyhán kezdtem el dolgozni. Pár hónap után már biztos voltam, hogy ez az én utam és hogy szeretném jobban beleásni magam a témába.

Milyen nehézségekbe ütköztél az életmódváltás során?

8 évvel ezelőtt még nem volt sem ennyi vegán/növényi termék a piacon, sem ilyen sok weboldal/youtube videó a témáról. Így kezdetben elég nehéz volt kitalálnom, hogy mit is egyek és hol szerezzem be a termékeket. Utólag hálás vagyok, hogy így történt, mivel ezáltal megtapasztaltam az átálás minden nehézségét és jobban tudok segíteni másoknak az életmódváltásban.

Vegan e-book Németh Franciskától. Minden a növényi táplálkozásról. Vitamix használatával.Melyek voltak azok a mérföldkövek, amelyek megkönnyítették a váltás, sőt a mindennapokba illeszthetővé vált könnyedén az új életforma?

Mindenképpen sokat segített, hogy elkezdtem a vegán gasztronómia területén dolgozni, valamint, hogy mellette képeztem és informáltam magam. Valamint az is, hogy egyre nagyobb teret hódítottak a vegán termékek, ma már, úgy gondolom, nagyon egyszerű dolga van annak aki így szeretne táplálkozni.

Miért és kiknek javaslod, hogy térjenek át a növényi alapú étkezésre?

Mindenkinek csak ajánlani tudom a növényi alapú étkezést, hiszen egy jól összeállított étrenddel minden életszakaszban (akár gyermekeknek vagy várandósság alatt is) megfelelő lehet. Azonban fontos hozzátenni, hogy ez nem egy mindent vagy semmit típusú dolog. Nem feltétlenül kell mindenkinek 100%-osan áttérni a növényi étkezésre, azonban mindenkinek ajánlott több zöldséget, gyümölcsöt, gabonát és hüvelyest fogyasztania.

Mire kell figyeljen egy “kezdő” napjainkban?

Ma már nem információ hiányban, hanem információ áradatban „szenvedünk“, ezért kezdőként nehéz olyan forrást találni, amelyben megbízhatunk. Pedig nagyon fontos, hogy mielőtt valaki áttér a növényi táplálkozára, beszerezze a szükséges információkat. Amit még sokan „rosszul“ csinálnak, hogy mindent egyszerre akarnak megváltoztatni. Szerintem sokkal célravezetőbb, ha kicsit lassabb lépésekben haladunk, viszont utána hosszútávon fenntartjuk a változtatásokat.

 

Vegan e-book Németh Franciskától. Minden a növényi táplálkozásról. Vitamix használatával.

Kinek ajánlod az e-bookot és miért?

Az e-bookomat mindenkinek ajánlom, aki szeretne kicsit többet tudni a növényi táplálkozásról: vagyis, hogy hogyan állítsa össze az étkezeseit, mire kell odafigyelni, mik a buktatók stb. A receptek között kezdők és haladók is találnak sok új ötletet és könnyen elkészíthető tápláló ételeket.

Van kedvec részed az e-bookban?

Talán az tetszik a legjobban az e-bookban, hogy nagyon komplex és interaktív, az ember gyorsan tud váltogatni az egyes részek között, grafikonok színesítik és sok youtube videóm is bele van építve. És természetesen a gyönyörű fotókat is nagyon szeretem.

Mennyi időbe telik egy-egy új recept tökéletesítése, kifejlesztése?

Az e-bookban szereplő receptek mindegyike több éven át formálódott, míg „tökéltesítettem“ őket. Azonban nálam egy recept sincs kőbe vésve, mindig szeretek rajtuk változtatni, alakítani és persze szezonnak és kedvnek megfelelően elkésztíteni őket.

Hogy inspirálódik egy szakember?

Mindenhol! Az összes közösségi oldalam szinte csak étellel van tele, sok youtube videót nézek illetve ha valahova elutazom mindig a lehető legtöbb éttermet kipróbálom. Ha valahol meglátok egy jó ötletet, akkor azt a saját ízlésemnek és tudásomnak megfelelően továbbdolgozom, amíg olyan nem lesz amilyennek megálmodtam.

 

Vegan e-book Németh Franciskától. Minden a növényi táplálkozásról. Vitamix használatával.

Az e-book mellett milyen témákban fordulhatnak hozzád az érdeklődők?

Táplálkozási tanácsadást végzek, jógát oktatok illetve főzőtanfolyamokat is tartok. Ezen kívűl a Zsebibogyó Youtube csatornára készítek a nővéremmel heti rendszerességel videókat egészséges táplálkozás, életmód, hulladékmentesség témákban.

Sok gépet használtál, teszteltél már, mi volt a benyomásod, melyeket a kedvenceid és miért?

A nyers vegán konyhán találkoztam életemben először profi gépekkel. Ott Vitamixet és Omniblendet használtunk napi szinten és számomra „sokkoló“ volt, hogy mennyire mások ezek a gépek mint az olcsóbb társaik. Azóta már szinte az összes létező gépet teszteltem, de egyik sem győzött meg jobban mint ez a két márka. Nálam otthon évek óta Vitamix van, kezdetben TNC-t most pedig a Pro 500-at használom, de szüleimnek példuál az Explorian modellt vásároltam.

Milyen élmény volt az első Vitamix?

Ahogy már említettem sokkoló, de jó értelemben. A legnagyobb előnye szerintem, hogy nagyon erős és ezáltal sokkal gyorsabban tudunk vele dolgozni mint más gépekkel. Ami szintén praktikus, hogy a kehely nagyon egyszerűen a gépre helyezhető és könnyen tisztítható. Az egyetlen kontra az ára, de mindenkinek azt szoktam tanácsolni, hogy egyszer ruházzon be egy ilyen gépre ahelyett, hogy két évente vesz egy „gagyit“.

Mi volt az a recept, amit először Vitamix-szel készítettél és teljesen más lett, mint a korábban használt blenderekkel?

A smoothieknál és a nyers torták krémeinél vettem észre egyből a különbséget, más gépekkel soha nem sikerült ennyire krémesre turmixolnom őket. Ha valaki egyszer ivott már egy zöldturmixot, ami Vitamix-szel készült biztosan tudja mire gondolok.

Szerinted miben mérhető a legnagyobb küldönbség egy hagyományos és egy prémium készülék között (blender és prés is)?

Egyértelműen a minőségben. Sokan kérdezik tőlem is, hogy tényleg megérik-e ezek a gépek az árukat és a válasz az, hogy abszolút! Ha valaki napi szinten használ egy mixert vagy gyümölcsprést akkor nagyon fontos, hogy milyen gépet választunk. Egy prémium géppel gyorsabban, könnyebben tudunk dolgozni és a végeredmény is jobb lesz mint egy hagyományos géppel. Arról nem is beszélve, hogy míg a hagyományos gépek gyakran 1-2 év után tönkremennek, addig egy prémium gép akár 10 évig is kiszolgál minket.

 

Vegan e-book Németh Franciskától. Minden a növényi táplálkozásról. Vitamix használatával.

Milyen jövőbeni terveid vannak? Lesz az e-booknak folytatása? 

Nagyon sok minden van tervben, többek között főzőtanfolyamok, élményvacsorák, jóga tabor is. Fejben már tervezem a következő e-bookot, mert szeretnék mindenképpen egyet fogyókúrázóknak, illetve egyet várandósoknak, illetve gyerkeseknek készíteni.

Franciska saját bőrén is megtapasztalta, hogy egy egészséges, kiegyensúlyozott vegan étrenddel nagyon sok egészségügyi előnyre tehetünk szert. Ha már egy ideje ott lapul bennetek a változatás utáni vágy, akkor mindenképpen nézzétek meg Fanni e-bookját itt. Ha pedig új ízekre, receptekre vágytok, akkor kövessétek be az oldalát ide kattintva.

Jelenlegi akciós prémium minőségű juicereinket és blendereinket itt találjátok.

A fotók forrása: Németh Franciska “Jól egyél, hogy jól legyél” e-book

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk

A párom lepett meg ezzel a fantasztikus géppel a születésnapomra. Azóta minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk és már pár hét használat után érezzük a jótékony hatását. Kipróbáltuk a fagylalt készítő funkcióját is, nagyon szuper! Végre egészséges desszertet ehetünk.

Mónika

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak

Betegségem miatt azt tanácsolták, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak, de ha lehet nyersen. Én nem szeretem elrágcsálni ezeket, ezért kerestem rá megoldást a neten. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lassú préselési technológiára, mert előtte nem ismertem.

Piroska

Jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben

Én sokkal jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben, mint a boltiakban, ezért bio magvakból szoktunk olajat készíteni, főleg salátákra. A gép kompakt, nem foglal nagy helyet, és nagyon egyszerű a használata. Mi imádjuk.

Anna

Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt.

Ezt a típust a nagy betöltő nyílása miatt választottam és nem csalódtam! Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon hasznos gép a mindennapokban. Végre érzem, hogy tettem valamit az egészségem megőrzéséért.

Bálint

Elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán

Nekem már volt egy első generációs Hurom gépem és nagyon szerettem. Most viszont elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán, maga a megtestesült nőiesség. A funkcióiról nem is beszélve 🙂 A régi gépet most szüleim használják, ők is imádják.

Ilona

A Hurom teljesen meggyőzött

Hosszú idő volt, mire rászántam magam a vásárlásra, de a Hurom teljesen meggyőzött, hogy megéri a befektetést. Le vagyok nyűgözve, és az orvosom is. A vérképem javult, ami nem csak a testemnek tett jót, hanem a lelkemnek is. Mintha megfiatalodtam volna.

Júlia

Azóta facsar. Lényegében mindent.

Édesanyánknak születésnapjára vettük meg 3-an testvérek a Hurom H200 présgépet. Azóta facsar. Lényegében mindent. Imádja! 65 éves elmúlt, nem lelkesedik a technológiai újdonságokért, de ennek a készüléknek olyan könnyű a kezelése és tisztítása, hogy könnyen megtanulta.

Bence

Egy új világ tárult ki előttem.

Sportolóként fontos, hogy kellően fitt legyek és tartsam a súlyom. Éppen ezért folyamatosan keresem azokat a megoldásokat, amelyek segítenek könnyedén elérni a célomat. Mióta a Vitamix Ascent turmixgépet megvettem, egy új világ tárult ki előttem. Brutális ereje van, szinte mindent fel tud dolgozni és nagyon selymes állagú vele minden.

Lilla

Nagyon finom íze van a benne tartott víznek.

A kisunokánk vette nekünk az I-Water családi csomagot, hogy ne kelljen a boltba járjunk a palackos vízért. Nagyon finom íze van a benne tartott víznek. Friss. Nagyon könnyű tisztítani is. Ráadásul környezetbarát is. Úgyhogy nálunk már nincs egyszer használatos műanyag otthon…

Gáborné

Először azt hittük becsapás

Sajnos betegség miatt kellett beruházzunk egy présgépbe. Sokat olvastunk arról, hogy milyet érdemes venni. Először azt hittük becsapás, hogy ennyivel több a lé, meg más az íz… úgyhogy a hagyományos, hipermarketes példánnyal indultunk. Egy év alatt tönkrement. A Hurom H-AI gépet nemrégen vásároltuk. Ég és föld a különbség.

János

Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni

Hurom H100 slow juicert vásároltam a TopJuicers webáruháztól. Nagyon szép, nagyon halk és pillanatok alatt elmosom, ha juice-oltam. Szerintem sokaknak jól jönne az a plusz fél óra reggel, amit egy ilyen géppel meg tudnak spórolni. Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni, ha támogat minket a technológia.

Eni

Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk!

Nekünk már korábban is Hurom gépünk volt. Soha nem cseréltük volna le, ha a feleségem nem szeret bele az új modellbe. Úgyhogy mostmár kettő Hurom gépünk is van: egy HE és egy H-AI. Ez utóbbi az új. Masszív. Darabol is. Hálás vagyok. Nekem már csak meg kell innom a levet. Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk! Köszönjük!

István

Örülök, hogy őket választottam.

Köszönöm a TopJuicers munkatársaknak a sok segítséget. Nem vagyok a technológia ördöge, szeretem a biztonságot. A webáruháztól minden támogatást megkaptam. Örülök, hogy őket választottam.

Erika

Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik.

A kisbabánk nemrégen múlt 9 hónapos, miatta ruháztunk be a profibb turmixra. Azért vettünk Omiblendet, mert nem akarjuk cserélgetni 1-2 évente a konyhai eszközöket, illetve nagyon jó véleményeket olvastunk róla. Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik. Már a leveseket és szószokat is ezzel csinálom. Mindenkinek ajánljuk, minket meggyőzött.

Zita

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.
[]