fbpx
Prémium minőségű gyümölcs- és zöldségprések, professzionális turmixgépek

Gyógyító Hurom H200 levek és isteni vegán receptek Futács Gittától

Futács Gitta az egyik legnépszerűbb, leghitelesebb és legletisztultabb képviselője a hazai vegán gasztroblogger szcénának. Példaértékű életmódtanácsadó, gasztrofesztiválok résztvevője, az egészséges életmód, a vegán étkezés megszállott képviselője és hirdetője.

Gitta nem klasszikus módon él szépségéből, azok közül való, akik a kemény munkában hisznek és minden lehetséges platformot arra használnak, hogy építő, segítő tartalmakat közvetítsenek. Fogyaszthatóságát mutatja, hogy követőinek száma dinamikusan növekszik, és széles körben szólítja meg az embereket: a hétköznapi családanyáktól kezdve az idősebb generációig használják saját fejlesztésű vegán receptjeit.

Ugyan vegetáriánus édesanyjának köszönhetően már igen korán megismerkedett az egészségtudatos táplálkozással, az igazi életmódváltást 2017-ben kezdte el. Azóta vegán, elindította gasztro blogját (itt éritek el) és folyamatosan tanulja, tanítja, megosztja az ezzel kapcsolatos tapasztalatait, recepjeit. Fanatikusnak hívja magát és ez minden posztjában, közszereplésében átjön.

Készítettünk Gittával egy interjút, hogy jobban megismerjétek vegán “filozófiáját” és mivel már jóideje használ Hurom prést, szerettük volna megosztani veletek tapasztalatait is.

Vegán étkezés hús, tojás, laktóz, cukor nélkül – középpontban a lassan préselt Hurom levekkel

Gitta vallja, hogy mindent le lehet utánozni és semmiről nem kell lemondania annak, aki az életmódváltás mellett dönt. Tudatosan ösztönöz mindenkit, hogy minél több élő zöldség, gyümölcs kerüljön bele az étrendbe. A fokozatosság elvét vallva, azt mondja, hogy a kudarcok elkerülése végett nem a bonyolult dolgokkal kell elkezdeni egy életmódváltást. Ízlelni kell, kísérletezni és lassan átállni, figyelve a testünk reakcióit, szükségleteit.

Hogyan álltál át a vegán életmódra?

Futács Gitta, vegán gasztrobloggerKezdetben (és a mai napig is) folyamatosan kutattam, olvastam, képeztem magam. Mindeközben elkezdtem követni olyan hazai és külföldi vegán éltrenden élő bloggereket, szakmailag elismert embereket, akik minőségi tartalmakat tettek közzé. A legvonzóbb számomra az volt, hogy láthatóan kicsattantak az egészségtől. Szép volt a bőrük, a hajuk és nagyon fiatalosak voltak. Én ugyan gyerekkorom óta rendszeresen sportolok, mégis éreztem, hogy egy kis plusz eneriga csak megsokszorozza a hétköznapokban a hatékonyságomat. Mivel a mai napig kapok megkereséseket fotózásokra is, lényegi dolog számomra, hogy, amit megtestesítek az tökéletes legyen. Nincs olyan nő, aki ne vágyna arra, hogy lelassítsa az időt. A vegán táplálkozás igazi hatását a terhesség, és a kisgyerekes mindennapokban is érzem: energikusabb vagyok, jobb a közérzetem és sokkal több időt tudok a gyerekeimmel tölteni.

Elég határozottan vallod, hogy a friss zöldég- és gyümölcslevek mindennapos fogyasztása elengedhetetlen a szervezetünk, a testünk rehablitációjában. Miért tartod fontosnak, hogy ezzel “kampányolj”?

Hurom H200 All-in-One gyümölcsprésA víz mellett a zöldség- és gyümölcslevek fogyasztása azért fontos, mert ezzel segítjük a szerveztünk optimális működését. Ezek az összetevők segítik a megfelelő sav-bázis egyensúly megtartását. Minél több frissen préselt levet fogyasztunk, annál több időt adunk az emésztőszerveinknek a regenerálódásra, pihenésre. Képzeljünk el egy olyan állapotot, amikor egy, a táplálkozás vagy gyógyszerek stb. miatt megterhelt szervezet egyszer csak riadót fúj: elkezd fájni itt – ott, például az izületeink. A testünk semmi másra nem koncentrál, csak abba fekteti az enerigát, hogy fenntartsa a többi szervünk felé az optimális tápanyagszállítást. Ám, ha nincs rendben valami, akkor ez olyan óriási feladat számára, hogy máshol hamar kijönnek az “elvonási”, “túlműködési” tünetek. Az extrém munka miatt nincs ideje a szervezetünknek, hogy meggyógyítsa saját magát. Legyengül az immunrendszerünk és megbetegszünk. Apró odafigyeléssel elkerülhető a szükségállapot.

Sok posztodban hangsúlyozod, hogy a legtöbb préselt lé a méregtelenítés miatt elkerülhetetlen. Hogyan győznél meg valakit, akinek nem szempont a természetes források bevitele?

A levek fogyasztása során, ahogy említettem, a szervezet pihen. Ez már egy óriási élmény változást idéz elő. Elég csak azt megtapasztalni, hogy nem vagyunk krónikusan fáradtak… amíg nem próbáljuk ki, addig fogalmunk sincsen arról, hogy a zöldség- és gyümölcsleveknek milyen felbecsülhetetlen a tisztító és lúgosító hatásuk. Olyan élő anyagokat tartalmaznak, amelyek az eredeti növényben is megtalálhatóak. Én Hurom prést használok, a H200-as típust. Ez egy lassú préselési eljárással dolgozó készülék, ami azért fontos, mert alacsony fordulatszámon működve préseli le az alapanyagokat. Nincs hőkezelés, nincs extrém oxidáció. Ellenben tele van flavonoidokkal, pektinnel, enzimekkel. És ezek azok, amelyek lekötik a méreganyagokat, nehézfémeket. Tehát lényegében folyamatosan, erőlködés nélkül tisztítják a szervezetet. A második leglátványosabb eredmény (a fáradtság élmény elmaradása mellett), hogy gyönyörűen tisztul a bőr. A költséges kozmetikai kezeléseket el lehet hagyni.

Azt mondod, hogy az étkezéseink nagyrészét be kellene helyettesíteni a levek fogyasztásával?

Inkább azt mondom, hogy sok levet kell fogyasztani. Ám nem szabad abba hibába esni, hogy nem elég változatos az étrendünk. A szilárd, feldolozott vagy nyers ételeknek ugyanúgy szerepelnie kell a mindennapjainkban. Vegán felfogásban is bármi elkészíthető. Hiányérzet nélkül lehet élni. Én, a Hurom H200 prést nem csak levekhez használom. Készítettem már vele bébiételt (gyümölcspürét) a legkisebb lányomnak, de a hiper gyorsan és könnyen elkészíthető paradicsomlevesemhez is ezzel préselem frissen az alapanyagokat. Teljesen más lesz az íze, a színe, az állaga. Tettem fel róla videót is, hogy mindenki lássa, érezze, nem ördöngősség kicsit megreformálni a konyhában töltött időt. (A videót itt éritek el.)

Szoktál boltban is vásárolni leveket vagy mindig frissen préseltek otthon?

Mivel mindennapos használatban van a présünk, semmi értelme nincs ipari mennyiségben bolti levet vegyünk. Ha mégis úgy alakul, akkor inkább a bio boltok kínálatát részesítem előnyben. Aki követ, tudja, hogy a feldolgozás mellett az is fontos, hogy milyen minőségű alapanyagokból dolgozunk. Nálunk kihagyhatatlan a bio piacozás. Ez csak kis odafigyelés, de maximális immunboost a szervezetünknek.

Amúgy köztudott, hogy csak a préseléssel nyerünk ki igazán értékes, építő leveket. Amit a polcról leveszel, mégha bio is, össze sem hasonlítható azzal, amit te otthon frissen feldolgozol és el is fogyasztasz. Szerencsére már nem csillagászati az ára a vakuum palackoknak sem, amiben rövid ideig, oxidáció nélkül is tárolhatók a levek.

Miért pont a Hurom H-200 gépet választottad? Milyen szempontok alapján választottál présgépet?

Két fő szempontom volt: az egyik, hogy ne egy gyümölcscentrifuga, hanem lassú prés legyen a gépem, a másik pedig a dizájn. Nekem korábban volt egy centrifugám és macerás volt mindig elővenni, megkeresni minden alkatrészt, összerakni, ezért tudtam hogyha egyszer veszek egy új gépet, azt elől fogom hagyni a konyhában, így fontos hogy jól nézzen ki és ne foglaljon sok helyet.

Volt e összehasonlítási alapod? Korábban milyen gépeket használtál és miért nem jöttek be?

Volt összehasonlítási alapom, korábban egy sima gyümölcscentrifugát használtam. Hangos volt, sűrűn jártam vele szervízbe, mert valami baja mindig lett, sok időt vett igénybe a tisztítása és mostmár tudom, hogy sokkal kevesebb levet kaptam mint most, a Hurom gépemmel.

Hol és miért kerültél kapcsolatba a márkával?

Mivel a korábbi készülék csalódások, vesződések miatt fontos szempont volt a minőségi gép beszerzése, ezért eleve nem a hagyományos prések között nézelődtem. Nincsen sok hely, illetve márka, ami professzionális présgépeket kínál, így könnyű volt rátalálni a Huromra.

Mekkora adagokat lehet készíteni a Hurom H200-zal?

Egy nagy különbség a centrifuga és a lassú prés között, hogy 30-40%-kal több levet nyerhetünk ki a gyümölcsökből/zöldségekből, és ugyanennyivel több vitamint és más beltartalmi értéket.

Hurom H200 prémium juicer, matt fekete

Ha 3 előnyét kellene megemlítened a Hurom H200 gépnek, akkor mik lennének azok?

Talán kevesen tudják, de ha böjtölni szeretnénk, az csak présgéppel lehetséges, turmixgéppel nem. Csak levekkel lehetséges az emésztést teljesen kikapcsolni. Mivel sokkal több levet képes kinyerni a lassúprés mint egy centrifuga, hosszútávon jobban megéri. Nem keletkezik hő facsarás közben, így az enzimek nem semmisülnek meg mire a poharunkba ér a gyümölcslé. Nincs oxidáció, mivel kizárja a levegőt, így az antioxidáns tartalma is nagyon magas marad a leveknek.

Mint táplálkozási szakértő, milyen tanácsod adnál a fogyasztóknak, amikor otthoni használatú készüléket választanak az életmódváltáshoz, fenntartáshoz?

Ha valaki szeretne inni havonta kétszer-háromszor egy frissen préselt gyümölcslevet, ne vegyen drága gépet, mert nem fog megtérülni. Egy professzionális présgép azoknak éri meg, akik rendszeresen fogyasztanak leveket, életmódváltás előtt állnak, vagy böjtölni szeretnének.

Szerinted mi a pro – kontra az olcsóbb és drágább készülékek kiválasztásakor?

Nehéz erre jól válaszolni. Már az is egy ígéretes indulás, amikor valaki meghozza a döntést és elindul az életmódváltás útján. A kezdeti nehézségek leküzdhetőek egy hagyományos, olcsóbb géppel is. Ám hosszútávon a prémium gépek hozzák el azokat az ízeket, fontos tápanyagokat, amelyek a sikeres életmódváltáshoz kitartást adnak, eredményeket hoznak.

Azt gondolom, hogy a mai világban az nem jó út, hogy az emberek zokszó nélkül kifizetnek a legújabb okostelefonokért 2-300ezer forintot is, és közben sajnálják a pénzt egy jó présre, Hangsúlyozom: a minőség, a jó technológia azért kell, mert ez az egyenes út az egészségünk megőrzéséhez! Egészség nélkül semmi nem működik jól. Az élet más területén elért eredményeink is értelmüket vesztik. Az egészség szállít minket végig az élet rögös útján. Az egészség az alap. Az egészég a minden. Az egészség nélkül elakadunk!

Köszönjük!

Futács Gitta gasztroblogger oldalán kizárólag vegán recepteket találtok. Instagram és facebook profiljain rendszeresen tesz közzé olyan népszerű és minőségi tartalmakat, hogy összefut az ember szájában a nyál, annyira megkívánja az ételeket, italokat. A sokszínű és gazdag vegán étrenddel kapcsolatban az egyik legjobb platformot viszi. Instagram profilját itt tudjátok követni, a facebookot pedig itt. Tartsatok vele, kövessétek!

Ha pedig szeretnétek többet tudni a 2020 Kitchen Innovation díjas Hurom H200 gépről, akkor kattintsatok ide. Akciós és ingyen szállítjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk

A párom lepett meg ezzel a fantasztikus géppel a születésnapomra. Azóta minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk és már pár hét használat után érezzük a jótékony hatását. Kipróbáltuk a fagylalt készítő funkcióját is, nagyon szuper! Végre egészséges desszertet ehetünk.

Mónika

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak

Betegségem miatt azt tanácsolták, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak, de ha lehet nyersen. Én nem szeretem elrágcsálni ezeket, ezért kerestem rá megoldást a neten. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lassú préselési technológiára, mert előtte nem ismertem.

Piroska

Jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben

Én sokkal jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben, mint a boltiakban, ezért bio magvakból szoktunk olajat készíteni, főleg salátákra. A gép kompakt, nem foglal nagy helyet, és nagyon egyszerű a használata. Mi imádjuk.

Anna

Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt.

Ezt a típust a nagy betöltő nyílása miatt választottam és nem csalódtam! Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon hasznos gép a mindennapokban. Végre érzem, hogy tettem valamit az egészségem megőrzéséért.

Bálint

Elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán

Nekem már volt egy első generációs Hurom gépem és nagyon szerettem. Most viszont elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán, maga a megtestesült nőiesség. A funkcióiról nem is beszélve 🙂 A régi gépet most szüleim használják, ők is imádják.

Ilona

A Hurom teljesen meggyőzött

Hosszú idő volt, mire rászántam magam a vásárlásra, de a Hurom teljesen meggyőzött, hogy megéri a befektetést. Le vagyok nyűgözve, és az orvosom is. A vérképem javult, ami nem csak a testemnek tett jót, hanem a lelkemnek is. Mintha megfiatalodtam volna.

Júlia

Azóta facsar. Lényegében mindent.

Édesanyánknak születésnapjára vettük meg 3-an testvérek a Hurom H200 présgépet. Azóta facsar. Lényegében mindent. Imádja! 65 éves elmúlt, nem lelkesedik a technológiai újdonságokért, de ennek a készüléknek olyan könnyű a kezelése és tisztítása, hogy könnyen megtanulta.

Bence

Egy új világ tárult ki előttem.

Sportolóként fontos, hogy kellően fitt legyek és tartsam a súlyom. Éppen ezért folyamatosan keresem azokat a megoldásokat, amelyek segítenek könnyedén elérni a célomat. Mióta a Vitamix Ascent turmixgépet megvettem, egy új világ tárult ki előttem. Brutális ereje van, szinte mindent fel tud dolgozni és nagyon selymes állagú vele minden.

Lilla

Nagyon finom íze van a benne tartott víznek.

A kisunokánk vette nekünk az I-Water családi csomagot, hogy ne kelljen a boltba járjunk a palackos vízért. Nagyon finom íze van a benne tartott víznek. Friss. Nagyon könnyű tisztítani is. Ráadásul környezetbarát is. Úgyhogy nálunk már nincs egyszer használatos műanyag otthon…

Gáborné

Először azt hittük becsapás

Sajnos betegség miatt kellett beruházzunk egy présgépbe. Sokat olvastunk arról, hogy milyet érdemes venni. Először azt hittük becsapás, hogy ennyivel több a lé, meg más az íz… úgyhogy a hagyományos, hipermarketes példánnyal indultunk. Egy év alatt tönkrement. A Hurom H-AI gépet nemrégen vásároltuk. Ég és föld a különbség.

János

Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni

Hurom H100 slow juicert vásároltam a TopJuicers webáruháztól. Nagyon szép, nagyon halk és pillanatok alatt elmosom, ha juice-oltam. Szerintem sokaknak jól jönne az a plusz fél óra reggel, amit egy ilyen géppel meg tudnak spórolni. Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni, ha támogat minket a technológia.

Eni

Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk!

Nekünk már korábban is Hurom gépünk volt. Soha nem cseréltük volna le, ha a feleségem nem szeret bele az új modellbe. Úgyhogy mostmár kettő Hurom gépünk is van: egy HE és egy H-AI. Ez utóbbi az új. Masszív. Darabol is. Hálás vagyok. Nekem már csak meg kell innom a levet. Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk! Köszönjük!

István

Örülök, hogy őket választottam.

Köszönöm a TopJuicers munkatársaknak a sok segítséget. Nem vagyok a technológia ördöge, szeretem a biztonságot. A webáruháztól minden támogatást megkaptam. Örülök, hogy őket választottam.

Erika

Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik.

A kisbabánk nemrégen múlt 9 hónapos, miatta ruháztunk be a profibb turmixra. Azért vettünk Omiblendet, mert nem akarjuk cserélgetni 1-2 évente a konyhai eszközöket, illetve nagyon jó véleményeket olvastunk róla. Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik. Már a leveseket és szószokat is ezzel csinálom. Mindenkinek ajánljuk, minket meggyőzött.

Zita

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.
[]