fbpx
🛡 Garantált termékkiszállítás a jelenlegi járványhelyzettől függetlenül. Az online vásárlás most a legbiztonságosabb módja a vásárlásnak. Maradjon otthon, rendeljen és fizessen online! 🛡

Így lesz otthon saját “ásványvized”!

Rengeteg szakértői és hírportálos cikk jelent meg 2019-ben az aktuális hazai vízminőségről, a magyarországi vízhálózat állapotáról. A hivatalos adatok szerint Magyarországon probléma nincs, ám mégis napvilágra került néhány bejegyzés, ami azt taglalja, hogy nem csak Budapest-szerte, hanem egész hazánkban kritikus állapotúak a vízvezetékek (tisztelet a kivételnek).

A legszembetűnőbb az információ tengerben az, hogy Magyarországon nem cserélik ütemezetten a vízközmű hálózat csöveit, ami aggodalomra ad okot, hiszen az ivóvíz minőségét nagyban befolyásolják a csövekben megtapadó szennyeződések, mikróbák. Kérdés azonban, hogy kinek a feladata hol kezdődik és hol ér véget ebben a történetben, mert a felelős szervezetek sok esetben csak hárítanak.

Ami tény a vízminőséggel kapcsolatban és a vízhálózat karbantartása ügyében

Nem annyira egyértelmű a helyzet, mint ahogy azt elsőre gondoljuk. Egészen addig, amíg a víz a saját kis otthonunkig, poharunkig el nem jut, több felelőse is van: többek között mi magunk is. Az alábbi ábra jól szemlélteti a helyzetet. Láthatóan ahány a szakasz, annyi a felelős is.

A szolgáltatók büdzséje legtöbbször viszont csak arra elég, hogy csőtöréskor hozzányúljanak a sok helyen már legalább100 éves csövekhez. Prevenció csak akkor van, ha pénz is van: vagy szolgáltatói vagy állami vagy privát részről.

Az Alföld egyes részein, illetve a dél- és észak-magyarországi területeken most is vannak olyan helyek, ahol a víz arzén tartama aggodalomra adhat okot. Gondként jelölik meg a tanulmányok a magyarországi víz ólom szintjét is, ami jellemzően azokból a régi ólom csövekből oldódik ki, amelyeket még 1945 előtt fektettek le. Mivel kifejezetten ólommentesítő termékek nincsenek a piacon, ezért a leghatékonyabb megoldás a csövek ütemezett cseréje lenne.

Miben segíthet a víztisztítás?

A szennyező környezet miatt egyre több helyen érdemes házilag is tisztítani a vizet, mert a csövekben megjelenő lerakódások: vas, mangán, vízkő stb. és az ezeken megtapadó mikroorganizmusok kifejezetten károsak.

Tény, hogy a vízminőség romolhat amiatt is, hogy a belső hálózatokban (otthonokban) is sok az elöregedett cső, sőt ronthat a helyezeten az is, hogy a háztartási közegekben melegebb hőfokúvá válik a víz, ahogy halad, tárolódik vagy éppen pang a csövekben. Összességében tehát, mire elér a poharunkig, addigra számos mikróbán és szennyeződésen is áthaladhat a vizünk. A felelősség ilyenkor nem feltétlenül a szolgáltatót terheli, hiszen a fogyasztó privát rendszerét önmagának kell biztonságosan karbantartania. Saját érdekében.

Miért éri meg egy saját kis ásványvízet generáló palack, azaz az I-Water?

Ugyan a csapvíz minőségéért sokat tehetünk otthon a megfelelő csövek használatával, ám attól még nem biztos, hogy ízletes és hasznos is lesz a folyadék, amit beviszünk a szerveztünkbe. A háztartási, víztisztító berendezések is csak akkor érnek valamit, ha azokat rendszeresen karbantartják, hiszen azok is elhasználódnak, szennyeződnek.

Az I-Water ásványi szűrő technológiájának köszönhetően viszont, pont egy csomó olyan veszély faktort zárhatunk ki, amit másképp nem tudnánk, csak, ha tonnaszám cipelnénk haza a boltból az ásványvizet.

Hogy miért? Mert az I-Waterben található szűrőrendszer 4 különböző ásványi anyagot tartalmaz. Mindegyikük más célt szolgál.

 

Lássuk csak:

Magnézium golyó:

A testünkben levő magnézium-ionok hozzájárulnak szervezetünk megfelelő energiaszintjének beállításához, azaz gyógyír a fáradtság, fáradékonyság, stresszes életmód ellen. Hatékony a depresszió elen és a szív- és érrendszer egészséges működéséhez is elengedhetetlen.

Turmalin golyó:

A turmalin az egyetlen ásványi anyag a földön, amelynek állandó elektromos polaritása van. A turmalin környeztünknek és nekünk is hasznos. Hatására a vízmolekulák kisebbek lesznek, így könnyebben, gyorsabban felszívódnak a testben.

Evan golyó:

A keleti orvosi kézikönyv szerint az elvan jellegzetesen édes. Szűrőként a gyógynövény tisztításához használták, illetve gyulladásgátló gyógyszerként hasznosították a bőrbetegségek kezelésére. Ezenkívül csökkenti a vízmolekulák méretét,

Szén golyó

Az I-Water szén golyói felelősek a palackokba kerülő víz alapvető megszűréséért, a szagok és mérgező anyagok eltávolításáért. A szénnek köszönhetően a víz friss ízű lesz.

Mit tud még az I-Water?

Az ásványi anyagoknak és az aktív hidrogénes minőségnek köszönhetően a refluxos tünetek is csillapíthatóak az enyhén lúgos I-Water vízzel. Amikor testmozgás hiányos életet élünk és sok nehéz ételt fogyasztunk, akkor a szerveztünk sav-bázis egyensúlya gyorsan felborulhat.

Ne feledkezzünk meg róla: egy beteges, járványos időszakban csak arra számíthatunk, hogy az immunrendszerünk jól működik. Ne a vitaminokat dobáljuk magunkba folyamatosan, hanem a természetes források felé forduljunk.

Az I-Water valós egészségmegőrző termék.

 

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    tizennyolc − tíz =

    • Jelenleg nincs termék a kosarában.