fbpx
🛡 Garantált termékkiszállítás a jelenlegi járványhelyzettől függetlenül. Az online vásárlás most a legbiztonságosabb módja a vásárlásnak. Maradjon otthon, rendeljen és fizessen online! 🛡

Tavaszi tisztítókúra, kicsit másképp!

tisztitokura, i-water, slow juicer

Mostanra remélhetőleg nem csupán a természet ébredt fel téli álmából és a növények kaptak új erőre, de mi is dörzsölgetjük szemünket a hosszú álom után. Mivel testünk ellenálló képessége az elmúlt hónapok alatt legyengült, kevesebb ásványi anyaghoz, létfontosságú vitaminhoz és nyomelemhez jutott, itt az idő, hogy kipucoljuk a „kis házat” és feltöltsük az éléskamrát friss, új, tartalommal.

Télen az anyagcsere mindig takarékra kapcsol, így a táplálkozásunk során szervezetünk elég sok mérget raktároz el. Mivel a lassúság miatt a megsemmisítés is több időt igényel, ezért a lebontó folyamatok során képződött káros anyagok is csak gyűlnek testünkben. A tavaszi fáradtság lényegében ezért van: egy óriási, jelképes pofonnal kell felébreszteni a testünket, hogy kipucoljuk belőle a nem odavaló, lassító, betegségeket okozó, depresszióra hajlamosító negatív dolgokat. Vége a kómának, ideje cselekedni és nekilátni egy jó kis tavaszi tisztítókúrának.

Félkész helyett inkább a nyers – tavaszi tisztítókúra egyszerűen

Télen hajlamosabbak vagyunk nem csupán nehéz, zsíros ételeket fogyasztani – mivel azoknak fűtőértéke is magasabb –, hanem az igényeknek megfelelően tartós vagy akár félkész ételeket vásárolni. Ezekben az élelmiszerekben azonban sokkal több adalékanyag található, valamint a készítési eljárások során a táplálékunk veszít az értékes nyomelemekből és vitaminokból, sőt belső szerkezetük is átalakulhat. A hozzáadott anyagok természetesen nem feltétlenül mérgezők, de szervezetünknek nincs szüksége ekkora felhalmozott mennyiségre belőlük. Itt az ideje, hogy a tartós vagy félkész élelmiszerek helyett vásároljunk a piacon friss zöldség- és gyümölcsféléket.

A legegyszerűbb tavaszi tisztítókúra, ha minél több juice-t fogyasztunk, elsősorban az ún. slow juicer vagyis a lassú préseléssel készített levek a hatásosak. A friss zöldségek és gyümölcsök magas tápértékét a profi gépek még a préselés során is megőrzik, ezért így nem csak a tisztítókúrába iktatható be a juice-olás, hanem egy vagány fogyókúrába vagy akár a mindennapokba is, mert segíti az emésztést, ezáltal a salakanyagok gyorsabb távozását a szervezetünkből.

Ezek a szerveink veszik ki legnagyobb részüket a tavaszi tisztítókúránkból!

Manapság már szinte általánosnak mondható, hogy aki komolyan gondol a testére és az egészséges táplálkozást is szem előtt tartja, évente legalább két alkalommal – tavasszal és ősszel – 2-3 hetes tisztítókúrát végez. Ha az elfogyasztott, megemelt folyadékmennyiséggel „rásegítünk” a folyamatokra, akkor a méregtelenítésben szerepet játszó szerveink már hozzáteszik a magukét.

A máj

Sokáig képes – látszólag különösebb tünetek nélkül – elviselni a túlterhelést, ezért nem vesszük komolyan a jeleket sem: gyengeség, fáradékonyság, levertség.

A vese

Amellett, hogy a szervezet só- és vízháztartását szabályozza, igen fontos szerepet játszik a fel nem használt anyagok és a mérgek eltávolításában is, fenntartva a szervezetünk belső egyensúlyát.

A bőrünk

A legkiterjedtebb szervünk, amely többek között a test hőmérsékletét is szabályozza a verejtékmirigyek munkájával. A nedves bőr párolog, ezáltal hűsíti szervezetünket. De ugyanezen mirigyeken keresztül azok a salakanyagok is kiválasztódnak, amelyek más módon nem tudnak kiürülni – ez okozza a verejték jellegzetes illatát is.

A belek

Beleink emésztik meg a bevitt táplálékot, bontják le azokat és innét szívódnak fel a fontos tápanyagok is. A rostszegény táplálkozás azonban ennek a feladatnak az elvégzését veszélyezteti, amely okán nem ürül megfelelően a felgyülemlett salakanyag. Ha egy tavaszi tisztítókúra keretében beleinket megszabadítjuk a lerakódott salakanyagoktól, faluk rugalmasabb lesz, könnyebben továbbítják a táplálékot, és a hasznos tápanyagok felszívódása is tökéletesebb lesz.

Arra, hogy kellő mennyiségben igyunk naponta vizet, érdemes előre felkészülni. Az I-Water palackokkal nem csak a kívánt adagokat, hanem a megfelelő minőséget is biztosíthatjuk magunknak. Az ásványi szűrővel ellátott, praktikus kulacsok amellett, hogy trendi kiegészítői is lehetnek a tavaszi tisztítókúránknak, nem is kerülnek sokba. Tekintve antioxidáns és lúgosító tevékenységüket, amit csendben, a háttérben végeznek, elmondhatjuk, hogy az évtized legnagyobb találmányáról van szó, ami nem csak tudatosabbá formálja életmódunkat, de komoly betegségmegelőző szerepe is lehet életünkben.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    öt − egy =

    • Jelenleg nincs termék a kosarában.