fbpx
Prémium minőségű gyümölcs- és zöldségprések, professzionális turmixgépek

Tavaszi tisztítókúra, kicsit másképp!

tisztitokura, i-water, slow juicer

Mostanra remélhetőleg nem csupán a természet ébredt fel téli álmából és a növények kaptak új erőre, de mi is dörzsölgetjük szemünket a hosszú álom után. Mivel testünk ellenálló képessége az elmúlt hónapok alatt legyengült, kevesebb ásványi anyaghoz, létfontosságú vitaminhoz és nyomelemhez jutott, itt az idő, hogy kipucoljuk a „kis házat” és feltöltsük az éléskamrát friss, új, tartalommal.

Télen az anyagcsere mindig takarékra kapcsol, így a táplálkozásunk során szervezetünk elég sok mérget raktároz el. Mivel a lassúság miatt a megsemmisítés is több időt igényel, ezért a lebontó folyamatok során képződött káros anyagok is csak gyűlnek testünkben. A tavaszi fáradtság lényegében ezért van: egy óriási, jelképes pofonnal kell felébreszteni a testünket, hogy kipucoljuk belőle a nem odavaló, lassító, betegségeket okozó, depresszióra hajlamosító negatív dolgokat. Vége a kómának, ideje cselekedni és nekilátni egy jó kis tavaszi tisztítókúrának.

Félkész helyett inkább a nyers – tavaszi tisztítókúra egyszerűen

Télen hajlamosabbak vagyunk nem csupán nehéz, zsíros ételeket fogyasztani – mivel azoknak fűtőértéke is magasabb –, hanem az igényeknek megfelelően tartós vagy akár félkész ételeket vásárolni. Ezekben az élelmiszerekben azonban sokkal több adalékanyag található, valamint a készítési eljárások során a táplálékunk veszít az értékes nyomelemekből és vitaminokból, sőt belső szerkezetük is átalakulhat. A hozzáadott anyagok természetesen nem feltétlenül mérgezők, de szervezetünknek nincs szüksége ekkora felhalmozott mennyiségre belőlük. Itt az ideje, hogy a tartós vagy félkész élelmiszerek helyett vásároljunk a piacon friss zöldség- és gyümölcsféléket.

A legegyszerűbb tavaszi tisztítókúra, ha minél több juice-t fogyasztunk, elsősorban az ún. slow juicer vagyis a lassú préseléssel készített levek a hatásosak. A friss zöldségek és gyümölcsök magas tápértékét a profi gépek még a préselés során is megőrzik, ezért így nem csak a tisztítókúrába iktatható be a juice-olás, hanem egy vagány fogyókúrába vagy akár a mindennapokba is, mert segíti az emésztést, ezáltal a salakanyagok gyorsabb távozását a szervezetünkből.

Ezek a szerveink veszik ki legnagyobb részüket a tavaszi tisztítókúránkból!

Manapság már szinte általánosnak mondható, hogy aki komolyan gondol a testére és az egészséges táplálkozást is szem előtt tartja, évente legalább két alkalommal – tavasszal és ősszel – 2-3 hetes tisztítókúrát végez. Ha az elfogyasztott, megemelt folyadékmennyiséggel „rásegítünk” a folyamatokra, akkor a méregtelenítésben szerepet játszó szerveink már hozzáteszik a magukét.

A máj

Sokáig képes – látszólag különösebb tünetek nélkül – elviselni a túlterhelést, ezért nem vesszük komolyan a jeleket sem: gyengeség, fáradékonyság, levertség.

A vese

Amellett, hogy a szervezet só- és vízháztartását szabályozza, igen fontos szerepet játszik a fel nem használt anyagok és a mérgek eltávolításában is, fenntartva a szervezetünk belső egyensúlyát.

A bőrünk

A legkiterjedtebb szervünk, amely többek között a test hőmérsékletét is szabályozza a verejtékmirigyek munkájával. A nedves bőr párolog, ezáltal hűsíti szervezetünket. De ugyanezen mirigyeken keresztül azok a salakanyagok is kiválasztódnak, amelyek más módon nem tudnak kiürülni – ez okozza a verejték jellegzetes illatát is.

A belek

Beleink emésztik meg a bevitt táplálékot, bontják le azokat és innét szívódnak fel a fontos tápanyagok is. A rostszegény táplálkozás azonban ennek a feladatnak az elvégzését veszélyezteti, amely okán nem ürül megfelelően a felgyülemlett salakanyag. Ha egy tavaszi tisztítókúra keretében beleinket megszabadítjuk a lerakódott salakanyagoktól, faluk rugalmasabb lesz, könnyebben továbbítják a táplálékot, és a hasznos tápanyagok felszívódása is tökéletesebb lesz.

Arra, hogy kellő mennyiségben igyunk naponta vizet, érdemes előre felkészülni. Az I-Water palackokkal nem csak a kívánt adagokat, hanem a megfelelő minőséget is biztosíthatjuk magunknak. Az ásványi szűrővel ellátott, praktikus kulacsok amellett, hogy trendi kiegészítői is lehetnek a tavaszi tisztítókúránknak, nem is kerülnek sokba. Tekintve antioxidáns és lúgosító tevékenységüket, amit csendben, a háttérben végeznek, elmondhatjuk, hogy az évtized legnagyobb találmányáról van szó, ami nem csak tudatosabbá formálja életmódunkat, de komoly betegségmegelőző szerepe is lehet életünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk

A párom lepett meg ezzel a fantasztikus géppel a születésnapomra. Azóta minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk és már pár hét használat után érezzük a jótékony hatását. Kipróbáltuk a fagylalt készítő funkcióját is, nagyon szuper! Végre egészséges desszertet ehetünk.

Mónika

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak

Betegségem miatt azt tanácsolták, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak, de ha lehet nyersen. Én nem szeretem elrágcsálni ezeket, ezért kerestem rá megoldást a neten. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lassú préselési technológiára, mert előtte nem ismertem.

Piroska

Jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben

Én sokkal jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben, mint a boltiakban, ezért bio magvakból szoktunk olajat készíteni, főleg salátákra. A gép kompakt, nem foglal nagy helyet, és nagyon egyszerű a használata. Mi imádjuk.

Anna

Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt.

Ezt a típust a nagy betöltő nyílása miatt választottam és nem csalódtam! Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon hasznos gép a mindennapokban. Végre érzem, hogy tettem valamit az egészségem megőrzéséért.

Bálint

Elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán

Nekem már volt egy első generációs Hurom gépem és nagyon szerettem. Most viszont elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán, maga a megtestesült nőiesség. A funkcióiról nem is beszélve 🙂 A régi gépet most szüleim használják, ők is imádják.

Ilona

A Hurom teljesen meggyőzött

Hosszú idő volt, mire rászántam magam a vásárlásra, de a Hurom teljesen meggyőzött, hogy megéri a befektetést. Le vagyok nyűgözve, és az orvosom is. A vérképem javult, ami nem csak a testemnek tett jót, hanem a lelkemnek is. Mintha megfiatalodtam volna.

Júlia

Azóta facsar. Lényegében mindent.

Édesanyánknak születésnapjára vettük meg 3-an testvérek a Hurom H200 présgépet. Azóta facsar. Lényegében mindent. Imádja! 65 éves elmúlt, nem lelkesedik a technológiai újdonságokért, de ennek a készüléknek olyan könnyű a kezelése és tisztítása, hogy könnyen megtanulta.

Bence

Egy új világ tárult ki előttem.

Sportolóként fontos, hogy kellően fitt legyek és tartsam a súlyom. Éppen ezért folyamatosan keresem azokat a megoldásokat, amelyek segítenek könnyedén elérni a célomat. Mióta a Vitamix Ascent turmixgépet megvettem, egy új világ tárult ki előttem. Brutális ereje van, szinte mindent fel tud dolgozni és nagyon selymes állagú vele minden.

Lilla

Nagyon finom íze van a benne tartott víznek.

A kisunokánk vette nekünk az I-Water családi csomagot, hogy ne kelljen a boltba járjunk a palackos vízért. Nagyon finom íze van a benne tartott víznek. Friss. Nagyon könnyű tisztítani is. Ráadásul környezetbarát is. Úgyhogy nálunk már nincs egyszer használatos műanyag otthon…

Gáborné

Először azt hittük becsapás

Sajnos betegség miatt kellett beruházzunk egy présgépbe. Sokat olvastunk arról, hogy milyet érdemes venni. Először azt hittük becsapás, hogy ennyivel több a lé, meg más az íz… úgyhogy a hagyományos, hipermarketes példánnyal indultunk. Egy év alatt tönkrement. A Hurom H-AI gépet nemrégen vásároltuk. Ég és föld a különbség.

János

Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni

Hurom H100 slow juicert vásároltam a TopJuicers webáruháztól. Nagyon szép, nagyon halk és pillanatok alatt elmosom, ha juice-oltam. Szerintem sokaknak jól jönne az a plusz fél óra reggel, amit egy ilyen géppel meg tudnak spórolni. Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni, ha támogat minket a technológia.

Eni

Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk!

Nekünk már korábban is Hurom gépünk volt. Soha nem cseréltük volna le, ha a feleségem nem szeret bele az új modellbe. Úgyhogy mostmár kettő Hurom gépünk is van: egy HE és egy H-AI. Ez utóbbi az új. Masszív. Darabol is. Hálás vagyok. Nekem már csak meg kell innom a levet. Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk! Köszönjük!

István

Örülök, hogy őket választottam.

Köszönöm a TopJuicers munkatársaknak a sok segítséget. Nem vagyok a technológia ördöge, szeretem a biztonságot. A webáruháztól minden támogatást megkaptam. Örülök, hogy őket választottam.

Erika

Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik.

A kisbabánk nemrégen múlt 9 hónapos, miatta ruháztunk be a profibb turmixra. Azért vettünk Omiblendet, mert nem akarjuk cserélgetni 1-2 évente a konyhai eszközöket, illetve nagyon jó véleményeket olvastunk róla. Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik. Már a leveseket és szószokat is ezzel csinálom. Mindenkinek ajánljuk, minket meggyőzött.

Zita

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.
[]