fbpx
Prémium minőségű gyümölcs- és zöldségprések, professzionális turmixgépek

Mennyi lenne a helyes vízfogyasztás megfelelő mennyisége?

i-water, helyes vízfogyasztás

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy” – írta sok-sok évvel ezelőtt Antoine de Saint-Exupéry és milyen igaza volt! Víz nélkül testünk elszáradna, szerveink működése leállna és szépen lassan meghalnánk. A folyadék pótlása napi szinten szükséges. Ám, hogy mennyi lenne az annyi, arról, bizony, megoszlanak a vélemények.

Sokan testsúly és magasság index alapján számolják az optimális folyadékmennyiséget, ennél azonban jóval bonyolultabb a képlet. Az sem jó, ha nem iszunk, ám az sem, ha túl sokat. Nézzük meg először a túl magas folyadékbevitel hátrányait: szerveink folyamatos munkára kényszerülnek, egy percet sem tudnak pihenni, testünk folyamatos készenlétben áll a kiválasztás miatt, ezért romlik az alvásminőségünk, sőt, sokkal kevesebbet is alszunk, aminek következtében fokozódhatnak hangulatingadozásaink és csökken a fizikális és szellemi teljesítményünk. Ezek csak az alap tézisek. Megdönthetetlenek.

A tudatos életmód most trendi. Mindenki hosszabb életet és fiatalos, vitalitással teli külsőt szeretne magának. Éppen ezért is került fókuszba a helyes vízfogyasztás. Az orvosok és az életmódszakértők szerint, a felnőttek helyes vízfogyasztásának mennyisége minimum 2 liter – maximum 4 liter között mozog naponta, attól függően, hogy milyen állapotú szervezetünk és mekkora fizikai megterhelésnek vagyunk kitéve. Mivel a folyadékmennyiség meghatározásában fontos szerepet játszik az életkor, fogadjuk el mindenképpen, hogy egy gyerek számára, a napi 4 liter folyadék logikusan nem ideális. Szervezetünk aktuális állapota is befolyásoló tényezője a víz mennyiségnek: betegségek során és után, szinte kötelező a maximum érték súrolása, mert a folyadékkal tápláljuk vissza szervezetünkbe az erőt, illetve azzal is pucoljuk ki a baktériumokat, vírusokat.

Amit a helyes vízfogyasztásról tudni érdemes

Kerüljük a vízivást az étkezést közvetlenül megelőzően, az étkezések közben, és az étkezések végeztével. Mivel a felhígult gyomorsav ilyenkor leállítja az emésztést mindaddig, míg a felesleges víz fel nem melegszik a gyomrunkban és fel nem szívódik. Ez idő alatt pedig az elfogyasztott étel – mivel nem kerül megemésztésre – máshogy indul bomlásnak a szervezetünkben.

A napi minimum mennyiséget adagokban kell a szervezetünkbe juttatni. Gyakran fordul elő, hogy délelőtt „elfelejtünk” inni, vagy a folyadékbevitel kimerül a reggeli kávé/tea elfogyasztásában. Ez többek között azért is káros, mivel a kávé és a tea erős vízhajtó hatással rendelkeznek. A helytelen és rendszertelen folyadékbevitel eredménye, hogy megpróbáljuk a kimaradt adagokat a délután folyamán bepótolni. Azonban a hirtelen „túl sok” vizet sem tudja szervezetünk helyesen értelmezni, leterheltek leszünk tőle, elfáradunk. Milyen ironikus, ugye?!

A megfelelő adagot, tehát dózisokban a legegészségesebb formában magunkba tölteni. A helyes vízfogyasztási mennyiség kiszámításában segíthet az alábbi rendszer, ha ezt a beosztást követjük biztos, hogy elegendő mennyiséget iszunk meg naponta:

  • éhgyomorra 2,5-4 dl víz (lehetőleg langyosan)
  • étkezések (reggeli, ebéd, vacsora) előtt kb. fél órával 2,5 dl víz
  • a délelőtt és a délután folyamán is minimum 1-2×2,5-4 dl víz,

A kutatások szerint, minden második ember keveset iszik. Főként a munkahelyen vagy az iskolapadban feledkezünk meg a megfelelő folyadékbevitelről. Orvosok és táplálkozási szakértők állítása szerint, ha nincs túlzott kánikula vagy különösebb sporttevékenység, akkor a minimum értékre, azaz felnőtteknek a napi 2 liter folyadékra érdemes fókuszálni, hogy minden szerv katonásan működjön a testünkben. Felnőtt diéta során, célozzuk be a napi 3 liter folyadékot, betegség, kánikula, sportolás estében pedig növeljük (felnőttként!) mindezt a 4 literhez közel.

A vízbevitelre a legideálisabb folyadék a forrásvíz, a szűrt víz, a lágy víz, és az alacsony ásványianyag-tartalmú, szénsavmentes ásványvíz. A víz külsőleg, belsőleg egyaránt kiváló gyógyhatású, ezért a méregtelenítő, diéták, betegségek utáni regeneráló kúrák szerves részét is képezheti.

A helyes vízfogyasztás mennyisége mellett a minőség is számít: a nélkülözhetetlen I-Water

Évszázadokon keresztül használta az emberiség a felszíni vizeinket nem csupán ivásra, de rendkívüli lágysága okán mosásra és egyéb háztartási alkalmazásra. A csapadék, az eső, a hó táplálta vizek régen ugyanis lúgosak voltak, manapság azonban az elsavasodás jellemző rájuk.

Sok méreganyagot – gyógyszermaradványokat, savakat, sókat és toxikus nehézfémeket, nitrátokat, foszfátokat és radioaktív anyagokat – halmozott fel bennük az emberiség az évszázadok során. A csapvíz biztonságos tisztítása a mai napig nem 100%-osan megoldott. Aki nem használ valamilyen víztisztítót, szűrőt, ám csapvizet iszik, az bizony bajban van, vagy legalábbis lesz. Olvastatok, hallottatok mostanában arról ti is, ugye, hogy a mai kislányok milyen hamar kezdenek menstruálni, mennyi allergiája van a gyerekeknek, egyre többen kell speciális étkezéssel karbantartsák hormonháztartásukat. Nos, a legfrissebb kutatások szerint, ennek oka a csapvíz, folyóvíz károsanyagtartalmában is keresendő.

A jó minőségű csapvíz, tiszta ivóvíz előállítása házilag, otthon, ma már nem lehetetlen és nem is horror drága luxus. Számtalan, hálózatra szerelhető víztisztító berendezés van forgalomban, illetve jó pár különleges szűrővel rendelkező kancsó is kapható. A TopJuicers I-Water palackja azért más, mint a többi, mert egyszerre tisztít, lúgosít és fejti ki antioxidáns hatását. Előnyei közé tartozik, hogy többféle méretben és színben is kapható, bárhova magunkkal vihetjük, hosszú élettartamú és mérgező anyagoktól mentes műanyagból készül. Többlet költség nincs, csak az egészséges jóság marad utána. A palackban található golyók szinte pillanatok alatt átváltoztatják a csapvizet egy sokkal értékesebb, immár jogosan is ivóvíznek nevezhető folyadékká.

A golyók nem károsak, babák, felnőttek, idősebbek is fogyaszthatják az általuk szűrt vizet. Az I-Water palackok ásványi szűrővel ellátott rendszerében olyan szerves ásványi anyagok oldódnak ki, amelyek hasznosak testünk számára, egészségünk megőrzéséhez.

2 Megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk

A párom lepett meg ezzel a fantasztikus géppel a születésnapomra. Azóta minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk és már pár hét használat után érezzük a jótékony hatását. Kipróbáltuk a fagylalt készítő funkcióját is, nagyon szuper! Végre egészséges desszertet ehetünk.

Mónika

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak

Betegségem miatt azt tanácsolták, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak, de ha lehet nyersen. Én nem szeretem elrágcsálni ezeket, ezért kerestem rá megoldást a neten. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lassú préselési technológiára, mert előtte nem ismertem.

Piroska

Jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben

Én sokkal jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben, mint a boltiakban, ezért bio magvakból szoktunk olajat készíteni, főleg salátákra. A gép kompakt, nem foglal nagy helyet, és nagyon egyszerű a használata. Mi imádjuk.

Anna

Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt.

Ezt a típust a nagy betöltő nyílása miatt választottam és nem csalódtam! Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon hasznos gép a mindennapokban. Végre érzem, hogy tettem valamit az egészségem megőrzéséért.

Bálint

Elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán

Nekem már volt egy első generációs Hurom gépem és nagyon szerettem. Most viszont elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán, maga a megtestesült nőiesség. A funkcióiról nem is beszélve 🙂 A régi gépet most szüleim használják, ők is imádják.

Ilona

A Hurom teljesen meggyőzött

Hosszú idő volt, mire rászántam magam a vásárlásra, de a Hurom teljesen meggyőzött, hogy megéri a befektetést. Le vagyok nyűgözve, és az orvosom is. A vérképem javult, ami nem csak a testemnek tett jót, hanem a lelkemnek is. Mintha megfiatalodtam volna.

Júlia

Azóta facsar. Lényegében mindent.

Édesanyánknak születésnapjára vettük meg 3-an testvérek a Hurom H200 présgépet. Azóta facsar. Lényegében mindent. Imádja! 65 éves elmúlt, nem lelkesedik a technológiai újdonságokért, de ennek a készüléknek olyan könnyű a kezelése és tisztítása, hogy könnyen megtanulta.

Bence

Egy új világ tárult ki előttem.

Sportolóként fontos, hogy kellően fitt legyek és tartsam a súlyom. Éppen ezért folyamatosan keresem azokat a megoldásokat, amelyek segítenek könnyedén elérni a célomat. Mióta a Vitamix Ascent turmixgépet megvettem, egy új világ tárult ki előttem. Brutális ereje van, szinte mindent fel tud dolgozni és nagyon selymes állagú vele minden.

Lilla

Nagyon finom íze van a benne tartott víznek.

A kisunokánk vette nekünk az I-Water családi csomagot, hogy ne kelljen a boltba járjunk a palackos vízért. Nagyon finom íze van a benne tartott víznek. Friss. Nagyon könnyű tisztítani is. Ráadásul környezetbarát is. Úgyhogy nálunk már nincs egyszer használatos műanyag otthon…

Gáborné

Először azt hittük becsapás

Sajnos betegség miatt kellett beruházzunk egy présgépbe. Sokat olvastunk arról, hogy milyet érdemes venni. Először azt hittük becsapás, hogy ennyivel több a lé, meg más az íz… úgyhogy a hagyományos, hipermarketes példánnyal indultunk. Egy év alatt tönkrement. A Hurom H-AI gépet nemrégen vásároltuk. Ég és föld a különbség.

János

Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni

Hurom H100 slow juicert vásároltam a TopJuicers webáruháztól. Nagyon szép, nagyon halk és pillanatok alatt elmosom, ha juice-oltam. Szerintem sokaknak jól jönne az a plusz fél óra reggel, amit egy ilyen géppel meg tudnak spórolni. Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni, ha támogat minket a technológia.

Eni

Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk!

Nekünk már korábban is Hurom gépünk volt. Soha nem cseréltük volna le, ha a feleségem nem szeret bele az új modellbe. Úgyhogy mostmár kettő Hurom gépünk is van: egy HE és egy H-AI. Ez utóbbi az új. Masszív. Darabol is. Hálás vagyok. Nekem már csak meg kell innom a levet. Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk! Köszönjük!

István

Örülök, hogy őket választottam.

Köszönöm a TopJuicers munkatársaknak a sok segítséget. Nem vagyok a technológia ördöge, szeretem a biztonságot. A webáruháztól minden támogatást megkaptam. Örülök, hogy őket választottam.

Erika

Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik.

A kisbabánk nemrégen múlt 9 hónapos, miatta ruháztunk be a profibb turmixra. Azért vettünk Omiblendet, mert nem akarjuk cserélgetni 1-2 évente a konyhai eszközöket, illetve nagyon jó véleményeket olvastunk róla. Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik. Már a leveseket és szószokat is ezzel csinálom. Mindenkinek ajánljuk, minket meggyőzött.

Zita

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.
[]