fbpx

Eláruljuk a jó fogyókúra titkát!

A jó fogyókúra néha sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk! Esetenként egy kis odafigyeléssel, apró változtatásokkal is bámulatos eredményeket érhetünk el. A diéta nem feltétlenül a koplalásról szól, élvezzük inkább az ízeket! Próbáljuk meg napközben ne a számítógép mellett, vagy vezetés közben elfogyasztani ebédünket, inkább teremtsük meg hozzá a megfelelő környezetet. Koncentráljunk az elfogyasztott ételre és annak ízeire. Ne nyomkodjuk közben a telefonunkat, szörfözzünk a világhálón, üzengessünk az ismerősünkkel, ne olvassunk, tévézzünk vagy dolgozzunk! Hiszen, ha lefoglaljuk agyunk egy részét a különböző, párhuzamos tevékenységekkel, észre sem vesszük, hogy több ételt vettünk magunkhoz, mint amennyire valójában szükségünk lenne.

Szinte mindenki szokott unaloműzésként, vagy épp lustaságból olyan ételeket is elfogyasztani, amelyeket igazából nem is kíván, azaz akár éhségérzet nélkül is lakmározik, olyankor is, amikor nem kellene. Ha leszámolunk a megszokásokkal és elhisszük magunknak, hogy van elég lelkierőnk ahhoz, hogy saját erőből elérjük a célként kitűzött álomalakot, akkor bármilyen jó fogyókúrába is kezdünk, sikerre visszük elképzelésünket.

Kevesen gondolják, de az egész fogyás misztérium alapja maga a főzés! Ha magunknak főzünk, kevesebbet fogyasztunk, illetve biztosan olyan összetevők kerülnek a tányérba, amik támogatják a testformálást. Sokan gondolják, hogy kihagyni étkezéseket egyenesen arányos a fogyással. Óriási tévhit! Ebből következik ugyanis a falás, az éhség rohamok. Ha úgy döntünk, hogy belevágunk egy diétába, akkor legyünk konzekvensek, étkezzünk naponta 5x tápanyagban gazdag fogásokat és ügyeljünk arra, hogy ne maradjon ki egy étkezés sem a sorból! A főzés, tehát, aranyat ér egy jó fogyókúra eredményességét tekintve. Készítsünk magunknak előre ebédet vagy vacsorát, hiszen már az ételek illatától is jól lakhatunk, így kisebb adagokkal is teltségérzetet, elégedettséget sikerül elérnünk.

Egy jó diéta kezdődhet akár egy prémium gyümölcspréssel is!

Ma már általánosan elfogadott nézet, amit a táplálkozás szakértők is vallanak, hogy minden fogyókúra alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása. Aki már legalább egyszer beleásta magát a diéták rejtelmeibe, az tudja, hogy a zöld színű kategóriában tartozó zöldségek közül jónéhányat nem is számolunk szénhidrátnak, ezért szinte egésznap ehetők büntetlenül (fejes saláta, jégsaláta, kelkáposzta, uborka, brokkoli, sóska, paraj stb.). Ha tudjuk, akkor ezeket osszuk szét a nap során, hogy amikor ránk tör az éhség, mindig lehessen valamit ropogtatni.

A nem tiltólistás, ám nehezebben emészthető vagy magas cukortartalommal telített gyümölcsök és zöldségek koncentrálódjanak a reggelinkbe vagy ebéd után, az uzsonnába. A feldolgozásukban egy jó slow juicer fog nekünk segíteni. Nem háztartási gyümölcsprés, hanem igazi, prémium slow juicer. Hogy miért? Mert ha háztartási géppel dolgozunk, akkor az majdnem olyan, mintha megvennénk egy picit tápanyagdúsabb dobozos 100% -os üdítőt a boltban. Jól fog esni az is, de fél óra múlva a falat fogjuk vakarni az éhségtől, mert valójában csak a szomjunkat olthatjuk ki vele.

Azt szokták mondani, hogy a jó fogyókúra csak egyszer kerül sokba. Akkor, amikor elkezded és beszerzed a megfelelő eszközöket. Utána a hozzávalók már hétköznapi kiadások. Pont így működik ez érzelmileg is. Csak egyszer kell igazán elhatározzuk magunkat, utána már könnyen életformává alakíthatjuk új étkezési szokásainkat.

A fogyás lényege nem a küzdés, hanem az akarat, hogy meg akarom csinálni, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Nincsenek anyagi korlátok. Fillérekből is bele vághatunk. Ha viszont életmóddá akarjuk formálni a későbbiekben az egészséget, akkor a hosszútávú eredményekhez már kellenek a professzionális segítőtársak. Nem a táplálékkiegészítők, a művi úton előállított vitaminok, hanem az olyan konyhai prémium gépek, melyek természetes formában adják át a tápanyagokat, anélkül, hogy károsítanák azokat.

Egy saját gyümölcsprés használata nemcsak kifizetődő, de biztonságot is nyújt egy-egy diéta során. A Topjuicers által forgalmazott iker csigával felszerelt gyümölcsprések első lépésben durvára őrlik a betöltött zöldséget, gyümölcsöt, magokat, majd másodjára szó szerint megrágják ezeket, így a végeredmény egy olyan kiváló minőségű, 100 százalékban tiszta lé, amelyből a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen elemek sem hiányoznak. Az eszköz kezelése egyszerű, mivel négy részből áll, könnyen összeszerelhető és tisztítható.

Ásványokban gazdag víz a jó fogyókúra titka – I-Water

A fogyás másik alappillére a vízfogyasztás. Minimum 3 liter naponta. A napot mindig kezdjük egy pohár vízzel, mert egy jó fogyókúrához elengedhetetlen, hogy már reggel beindítsuk az emésztésünket. Mivel fáradtságunkat gyakran édességgel, túlcukrozott kávéval orvosoljuk, a legegyszerűbb sorfordító cselekedet, amit „elkövethetünk” az, hogy a pótcselekvések helyett elkezdünk napközben is vizet inni. A kisebb adagokban elfogyasztott, megfelelő minőségű folyadék sokkal hatásosabb ellenszere elgyötört szervezetünknek, mint gondolnánk.

Ugyan a juice-ok, smoothie-k is folyékony halmazállapotúak, a diéta során ezeket inkább 1-1 étkezés kiváltására ajánljuk. A napi folyadékpótlást lehetőleg csak víz formájában végezzük el. Ha nehezen megy, akkor ízesítsük natúr, természetes gyümölcsökkel (facsart vagy egész citrom, lime, eper stb.).

Ha még ennél is egészségtudatosabb és anyagilag gazdaságos életre vágyunk, akkor használjuk az ásványi szűrővel ellátott I-Water palackokat, amibe egyszerű csapvizet töltve egésznap biztosítjuk magunknak a hidratáltságot, egészséget. Napi 2 darab, 1,5 literes, átlagosan 100.- forintért beszerezhető ásványvízzel számolva, az I-Water 4-5 hónap alatt visszahozza az árát. Tökéletes befektetés az egészségbe.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.