fbpx

Tavaszi egészségmegőrzés vitamindús levekkel

tavaszi egészségmegőrzés, juice tippek, gyümölcsprés

Az áprilisi szeszélyesség nem csupán az időjárásra, hanem szervezetünkre is jellemző. Vitalitásunk megőrzése érdekében szervezetünknek folyamatos támogatásra van szüksége, és a legjobb, ha elsősorban vitaminok formájában pótoljuk lemerült készleteinket. A tavaszi egészségmegőrzés hangsúlyos feladata az évszaknak. Elengedhetetlen kellékei, a friss, nyers, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása mellett néhány apró és egyszerű dolog is sokat segíthet, hogy megajándékozzuk önmagunkat egy tudatosabb életmód kialakításával.

A minimum az, hogy az alapszabályokat betartjuk és onnan építkezünk egyre fentebb, egészen addig, amíg szervezetünk el nem éri a megfelelő vitalitási szintet. Az egészségmegőrzés fontosságának hangsúlyozása nem csupán parolázás gyerekkoruntól kezdve az „okosabbakkal”, hanem igazi kőkemény feladat, amit mindenkinek kötelessége megtenni, hiszen az élet ajándék!

Melyek azok az alap feladatok, amik nélkül bele sem érdemes kezdeni egy alapos „karbantartásba”? Nos, íme egészségmegőrző „kisbibiliánk kezdőknek” top 6 pontja:

 • Kerüljük a cukros leveket,
 • ne vigyük túlzásba a kávét,
 • legyünk sokat a friss levegőn,
 • mozogjunk, sétáljunk 5000 lépés mindennap,
 • sportoljunk intenzíven heti rendszerességgel,
 • és ne feledkezzünk meg a reggeliről sem!

Ugye, nem is vészes?! Garantáltan nem lesz nehéz belekezdeni egy csodaszép napsütéses napon!

Juice tippek a kirobbanóan jó reggelekért a tavaszi egészségmegőrzés jegyében

Szervezetünk energiaszükségleteinek mintegy 30 százalékát a reggeli étkezés során igyekszünk fedezni. De nem a mennyisége, mint inkább a minősége számít már ennek az étkezésnek is. Vitaminban gazdag reggeli bármilyen gyümölccsel-zöldséggel elkészíthető. Egy finom, slow juicer eljárással készült, tápanyagokban gazdag reggeli juice az egész napi fittségünk megalapozója lehet. Hoztunk nektek néhány juice tippet, amelyek egyszerűen, néhány perc alatt, akár gyümölcspréssel is elkészíthetők.

A tényleges tavaszi egészségmegőrzés alappillére a C-vitamin. Elsősorban ennek pótlása elengedhetetlen az évszak kezdetén. Készüljünk citrusokkal testünk fáradtsága ellen! Nem kell hozzá más csupán C-vitaminban gazdag gyümölcsök:

grapefriut

narancs

citrom

Mennyiségük függjön attól, ki mennyire kedveli a fanyar, savanyú ízeket.

Induljon zölden a napunk!

Hozzávalók:

kigyóuborka

zeller

alma

citromlé

menta

esetleg egy kis gyömbér

Fogjuk az összes hozzávalót és egyszerűen csak dobjuk bele a gyümölcsprésbe, majd a kész levet pedig fogyasszuk el reggelire.

Miért indítsuk zöld itallal a reggelt? Mert rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hidratál és energiával lát el a nap kezdetén, de szellemünk táplálása mellett bőrünket is ragyogóbbá teszi. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogyha egészséges és tápláló reggelit fogyasztunk, megkíméljük magunkat attól is, hogy cukros édességek, vagy egyéb, káros táplálékok után sóvárogjunk, éppen ezért, a tavaszi egészségmegőrzés egyik nehezen helyettesíthető leveként tekinthetünk rá.

Így kezdődik minden: a gyümölcsprés

Hiába ám a sok recept, az megannyi hasznos tanács, ha továbbra is csak álom marad a bőrtökéletesítő és vitalizáló italunk elkészítése. Tudjuk, hogy nem könnyű kiválasztani a legjobb készüléket. A vásárlók jórésze, érthető módon, arra rendezkedett be, hogy a jóárasított készülékeket választja otthoni használatra. Nem mindig éri meg. Elég egy pillantást vetni az adatokra, és hamar kiderül, hogy egy jó, professzionális, prémium gép, hosszú távon nem csak anyagilag éri meg jobban, hanem az egészségmegőrzés szempontjából is.

Nézzünk néhány érvet, ami a prémium minőségű slow juicer gépek mellett szól:

 • Minden prémium kategróiás slow juicer gyümölcsprés hosszú élettartamú garanciával rendelkezik.
 • A gépek halkan és energiatakarékosan működnek.
 • A gyümölcsprések tisztítása könnyű és gyors.
 • A legtöbb gép képes előkészítés nélkül, azaz a gyümölcsöt egyben adagolva feldolgozni.
 • Nagyon alacsony szárazanyagtartalom marad utána, az elkészült juice sűrű és tápanyagdús.
 • Legalább 30+ százalékkal több levet sajtol ki minden zöldségből és gyümölcsből, mint az általános háztartási, olcsó gyümölcsprések.
 • Egy adag slow juicerrel elkészített juice ára összességében kevesebb, mint bármelyik boltban megvásárolható, előre elkészített smoothie vagy juice.

Egy jó gyümölcsprés, azonban, nem csupán hasznos kiegészítője háztartásunknak, de kreativitásunkat ösztönözve is hat ránk. Hiszen az igazán hívogató, kecsegtető reggeli sokkal több annál, mint hogy néhány meghámozott gyümölcsöt a gépben „összeeresztünk”. Bármilyen alapanyagból könnyen turmixokat is készíthetünk, a határ a csillagos ég és az ízlésvilágunk!

Ezeket a vitaminturmixokat csoportosíthatjuk aszerint, hogy hol, milyen helyen támogatja meg immunrendszerünket. Vannak például anyagcsere-serkentő, C-vitamint pótló vagy épp antioxidáns mechanizmusokat támogató receptek. De rendszerezhetjük őket akár ízviláguk szerint is.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni: ne feledkezzünk meg a zöld növényekről! Mivel a téli hónapok alatt az átlagosnál is kevesebb lehetőségünk volt belőlük fogyasztani, használjuk őket bátran. A különféle fűszernövények kiválóak az édesebb turmixokhoz, juice-okhoz, smoothie-khoz míg a pikánsabb levekbe keverjünk szárzellert, snidlinget, petrezselymet vagy spenótot.

Törődjünk Önmagunkkal! Jó befektetés.

1 Megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + húsz =

 • Jelenleg nincs termék a kosarában.