fbpx

Vitalitás fokozása növényekkel

vitalitás fokozása, minőségi gyümölcsprés, turmixgép helyes használata

Reggelente már erőnk sincs kikelni az ágyból, egyre fáradtabbak és kimerültek vagyunk? Délutánra pedig minden energiánk lemerül és csak egy nagyobb adag koffeinlökettel bírjuk ki estig a napot? A komor időjárástól leharcolt immunrendszerünk egy kis megerősítésért kiált. Évszakváltás időszakában érdemes fokozott figyelmet fordítanunk kiaknázott szervezetünk feltöltésére. A vitalitás fokozása hosszabb távon is kifizetődő. 

Rohanó hétköznapjainkban nincs időnk egészségesen étkezni, étrendünkre figyelni. A különböző, gyógyszertárakban beszerezhető étrendkiegészítők és vitaminkészítmények helyett sokkal célravezetőbb egy minőségi gyümölcsprés beszerzése a konyhai eszközeink sorába. A jó fizikai erőnlét lelki felfrissülést is hozhat életünkbe. A vitalitás fokozása segít átvészelni a napi monotonitást, lendületet ad nem csupán a hétköznapjainkhoz, de a hétvégi programokhoz is.

Vitalitás fokozása – juice-ok minőségi gyümölcspréssel

A minőségi gyümölcsprésekkel készített juice-ok nem csupán felrázzák szervezetünket a téli kómából, de segítenek a betegségek megelőzésében is. A lassú préselési eljárással készült italokban a gyümölcsök és zöldségek tápanyagtartalma a legkevésbé sérül, így a levek vitaminokban, enzimekben és ásványi anyagokban gazdagok. A végeredmény pedig nem csupán finomabb és egészségesebb, de sokkal szemet gyönyörködtetőbb látvány is.

Az utóbbi időben egyre elterjedtebb a cékla használata a különböző juice-ok hozzávalói között. Préselt leve nem csupán teljesítményfokozó étrend-kiegészítőnek alkalmas, de nagy szerepet játszik a vitalitás fokozásában is. Magas a folsav és a kálium tartalma, de remek forrása a C-vitaminnak, a vízben oldódó rostoknak, az antioxidánsoknak, valamint a nitrátoknak is. Tehát nemcsak biztonságosabb, mint egy étrendkiegészítő, de hatásosabb is.

Turmixoljunk a vitalitás fokozása érdekében!

A vitalitás fokozására azonban nem csupán a minőségi gyümölcsprés által készített juice-ok alkalmasak, de fogyaszthatunk turmixokat is. A különböző krémlevesek, vagy az egészséges smoothie-k elkészítéséhez azonban elengedhetetlen egy megfelelő készülék, valamint a turmixgép helyes használata.

A turmixgépek általában az egész gyümölcsöt vagy zöldséget dolgozzák fel, beleértve azok rostjait is. A turmixolás tehát mindenképpen sűrűbb italt eredményez, amely megemésztéséhez szervezetünknek hosszabb időre van szüksége. A smoothie-kal elfogyasztott tápanyagok lassabban szívódnak fel és hosszabb időre csökkentik az éhségérzetet. A rostok lelassítják emésztésünket, így az energia lassabban és egyenletesebben szabadul fel, tehát a cukorszintünk nem emelkedik és nem is csökken. Sőt az emésztőrendszeren keresztül jutott rostok még méregtelenítenek is. 

Fontos a turmixgépek tudatos használata?

A turmixgépek helyes használata ezért tartalmazza magát a választást is, hogy mire kívánjuk alkalmazni. Ha élvezzük a gyümölcsök, zöldségek turmixolás során keletkezett pépjét, amelyek rostot tartalmaznak, ha inkább tejes italokat fogyasztanánk vagy, ha számít, hogy ne keletkezzen hulladék – akkor mindeképpen turmixoljunk akár naponta!

1 Megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.