fbpx
Prémium minőségű gyümölcs- és zöldségprések, professzionális turmixgépek

A hatékony fogyókúra bevált alapjai

hatékony fogyókúra, slow juicer

A nyár közeledtével sokan aggódva tekintünk a ruhásszekrényünkre, és gondolkodunk el azon, hogy nem csupán az időjárásnak, de nekünk is szükségünk lenne a felkészülésre. Talán itt az ideje annak is, hogy megszabaduljunk a hosszú téli hónapok alatt felszedett plusz kilóktól, hogy újra formába rázzuk magunkat. Tavasszal már a zöldségek és gyümölcsök kínálata is rendre szélesedik, egyre színesebben, választékosabban étkezhetünk. A hatékony fogyókúra elhagyhatatlan kellékei pedig mi mások lennének, ha nem a rostokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök.

Idd magad karcsúra – juice tippek a kezdéshez!

A présgépek elterjedésével és a slow juicer alkalmazásával soha nem látott mennyiségben és formában fogyaszthatunk növényeket, és élvezhetjük azok jótékony hatását is. Nem csupán egészségesek, de mivel a legtöbbnek alacsony a kalóriatartalma is, ezért a hatékony fogyókúra alapjai is lehetnek. A folyékony formában a szervezetünkbe bevitt tápanyagok pedig tisztítják a beleket és a kúra idejére pihenőt kap a szervezetünk is, hogy kicsit regenerálódhasson, helyre álljon az emésztőrendszerünk. Életmódváltással átprogramozhatjuk ízlelőbimbóinkat is, amelyek az év során nagy mennyiségben bevitt fűszerek és egyéb ízfokozók vagy adalékanyagok miatt torzulhattak. Hiszen stimulálták ízlelésünket és növelték étvágyunkat. Érdemes testünket újra hozzászoktatni a könnyebb, frissebb és tápanyagokban gazdag étrendhez.

Juice tippek haladóknak: a narancson hagyhatunk egy kis fehér kérget préselésnél, de más gyökereket vagy citrusféléket hámozzunk jól meg. Ha lehet, inkább a piacról szerezzük be a zöldséget és a gyümölcsöt, ezzel is minimalizálva a különböző növényvédőszereket és egyéb káros vegyszereket. A hűtőben maximum egy napig tároljuk őket, ha lehet, inkább frissen készítsük a juice-okat, fagyasztásukat pedig kerüljük!

Az igazán hatékony fogyókúra alatt célszerű csak és kizárólag zöldségekből és gyümölcsökből készített juice-okat fogyasztani. Egy-egy ilyen tisztító program alatt átlagosan napi 2-3 liter juice elfogyasztása ajánlott. Ha elsődleges cél a plusz kilóktól való megszabadulni vágyás, akkor a zöldség-gyümölcs arány 80-20 százalék legyen, ha viszont az egészségesebb életmódot tűztük ki célul, akkor egy kicsit eltolhatjuk az arányt a gyümölcsök irányába, de a főszerep mindenképpen a zöldségeké legyen. Kerüljük a magas cukortartalmú gyümölcsöket és az avokádót a zsírtartalma miatt.

A slow juicer a hatékony fogyókúra kelléke

Egy ilyen, a szervezetünk „reboot”-olására alkalmazott hatékony fogyókúra alatt csak és kizárólag növényi eredetű táplálékot vegyünk magunkhoz, azt is juice formájában. Fogyaszthatjuk őket 3, 5 napig vagy akár ennél hosszabb ideig is. A nyár közeledtével már rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt kapni, amelyeket kizárólag nyersen préseljük a slow juicer-rel, mivel főzés közben tápértékük nagy része elveszne. A slow juicer nem egyszerű présgép. Sokkal inkább professzionális társunk az egészséges életmódra való átállásban.

hatékony fogyókúra, slow juicer

Sokan nem tudják, de zongorázni lehet a különbséget, az amúgy 100%-os gyümölcs és zöldséglevek között. Kétség sem férhet hozzá, hogy minden természetes alapanyagból kinyert lé pozitív hatással lehet szervezetünk ellenállóképességére és életminőségünk javulására. A slow juicer présgépek viszont, ellentétben a hagyományos gyümölcsprésekkel, a professzionális technológiának köszönhetően, sokkal több értékes tápanyagot, vitamint nyernek ki a zöldségekből, gyümölcsökből, mint egyszerűbb, olcsóbb társaik.

Az egyszerűbb facsarók sokkal kevesebb lét és több maradványt termelnek ki, mint lassú préselésű társaik. A hagyományos készülékek nagyon nagy sebességű daráló módszerrel dolgoznak, így könnyen sérülnek az alapanyagokban rejlő hatóanyagok is. Maguk a gépek is hamarabb elhasználódnak, tekintettel a magas fokú elszíneződésre az oxidáció miatt. Így, hosszú életű befektetésnek semmiképpen nem nevezhetjük ezek megvásárlását. Míg egy slow juicer, aktív használat mellett egy élettárs, addig az olcsóbb, és kevésbé prémium társaiból akár 3-4-et is elfogyaszthatunk életünk során.

Egy jól megtervezett diéta során fontos, hogy a megszokott életmódunkból, étkezésünkből fakadó tesi, szervezeti hiányérzetet a szervezetünk ne energiahiánnyal reagálja le. Ha valós döntés a fogyni vágyás és tartós eredményt szeretnénk, akkor nem csupán alkalomszerűen érdemes elgondolkozni étkezési szokásaink megreformálásán. Nyilvánvaló, hogy a kezdeti időszak nehéz, de elhatározásunkat erősíteni fogja, hogy a juice formájában elfogyasztott tápanyagoktól kirobbanó formában érezzük majd magunkat nem csupán testileg, de lelkileg is. Még a tudományos kutatások is igazolják, hogy a színesebb növények több tápanyagot tartalmaznak, ezért legyünk bátrak és a szivárvány minden színében készítsünk juice-okat, öltöztessük ünneplőbe a testünk mellett a lelkünket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk

A párom lepett meg ezzel a fantasztikus géppel a születésnapomra. Azóta minden reggelt frissen facsart gyümölccsel kezdünk és már pár hét használat után érezzük a jótékony hatását. Kipróbáltuk a fagylalt készítő funkcióját is, nagyon szuper! Végre egészséges desszertet ehetünk.

Mónika

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak

Betegségem miatt azt tanácsolták, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszak, de ha lehet nyersen. Én nem szeretem elrágcsálni ezeket, ezért kerestem rá megoldást a neten. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lassú préselési technológiára, mert előtte nem ismertem.

Piroska

Jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben

Én sokkal jobban bízom a magam által előállított élelmiszerekben, mint a boltiakban, ezért bio magvakból szoktunk olajat készíteni, főleg salátákra. A gép kompakt, nem foglal nagy helyet, és nagyon egyszerű a használata. Mi imádjuk.

Anna

Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt.

Ezt a típust a nagy betöltő nyílása miatt választottam és nem csalódtam! Kevésbé kell összevagdosni a zöldséget, gyümölcsöt. Nagyon hasznos gép a mindennapokban. Végre érzem, hogy tettem valamit az egészségem megőrzéséért.

Bálint

Elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán

Nekem már volt egy első generációs Hurom gépem és nagyon szerettem. Most viszont elcsábultam ennek a gyönyörűségnek a láttán, maga a megtestesült nőiesség. A funkcióiról nem is beszélve 🙂 A régi gépet most szüleim használják, ők is imádják.

Ilona

A Hurom teljesen meggyőzött

Hosszú idő volt, mire rászántam magam a vásárlásra, de a Hurom teljesen meggyőzött, hogy megéri a befektetést. Le vagyok nyűgözve, és az orvosom is. A vérképem javult, ami nem csak a testemnek tett jót, hanem a lelkemnek is. Mintha megfiatalodtam volna.

Júlia

Azóta facsar. Lényegében mindent.

Édesanyánknak születésnapjára vettük meg 3-an testvérek a Hurom H200 présgépet. Azóta facsar. Lényegében mindent. Imádja! 65 éves elmúlt, nem lelkesedik a technológiai újdonságokért, de ennek a készüléknek olyan könnyű a kezelése és tisztítása, hogy könnyen megtanulta.

Bence

Egy új világ tárult ki előttem.

Sportolóként fontos, hogy kellően fitt legyek és tartsam a súlyom. Éppen ezért folyamatosan keresem azokat a megoldásokat, amelyek segítenek könnyedén elérni a célomat. Mióta a Vitamix Ascent turmixgépet megvettem, egy új világ tárult ki előttem. Brutális ereje van, szinte mindent fel tud dolgozni és nagyon selymes állagú vele minden.

Lilla

Nagyon finom íze van a benne tartott víznek.

A kisunokánk vette nekünk az I-Water családi csomagot, hogy ne kelljen a boltba járjunk a palackos vízért. Nagyon finom íze van a benne tartott víznek. Friss. Nagyon könnyű tisztítani is. Ráadásul környezetbarát is. Úgyhogy nálunk már nincs egyszer használatos műanyag otthon…

Gáborné

Először azt hittük becsapás

Sajnos betegség miatt kellett beruházzunk egy présgépbe. Sokat olvastunk arról, hogy milyet érdemes venni. Először azt hittük becsapás, hogy ennyivel több a lé, meg más az íz… úgyhogy a hagyományos, hipermarketes példánnyal indultunk. Egy év alatt tönkrement. A Hurom H-AI gépet nemrégen vásároltuk. Ég és föld a különbség.

János

Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni

Hurom H100 slow juicert vásároltam a TopJuicers webáruháztól. Nagyon szép, nagyon halk és pillanatok alatt elmosom, ha juice-oltam. Szerintem sokaknak jól jönne az a plusz fél óra reggel, amit egy ilyen géppel meg tudnak spórolni. Egyáltalán nem teher az egészséges életre ráállni, ha támogat minket a technológia.

Eni

Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk!

Nekünk már korábban is Hurom gépünk volt. Soha nem cseréltük volna le, ha a feleségem nem szeret bele az új modellbe. Úgyhogy mostmár kettő Hurom gépünk is van: egy HE és egy H-AI. Ez utóbbi az új. Masszív. Darabol is. Hálás vagyok. Nekem már csak meg kell innom a levet. Nem szedünk vitamint. Huromot szedünk! Köszönjük!

István

Örülök, hogy őket választottam.

Köszönöm a TopJuicers munkatársaknak a sok segítséget. Nem vagyok a technológia ördöge, szeretem a biztonságot. A webáruháztól minden támogatást megkaptam. Örülök, hogy őket választottam.

Erika

Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik.

A kisbabánk nemrégen múlt 9 hónapos, miatta ruháztunk be a profibb turmixra. Azért vettünk Omiblendet, mert nem akarjuk cserélgetni 1-2 évente a konyhai eszközöket, illetve nagyon jó véleményeket olvastunk róla. Nagyon nagy teljesítményű, szépen dolgozik. Már a leveseket és szószokat is ezzel csinálom. Mindenkinek ajánljuk, minket meggyőzött.

Zita

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.
[]