fbpx

A hatékony fogyókúra bevált alapjai

hatékony fogyókúra, slow juicer

A nyár közeledtével sokan aggódva tekintünk a ruhásszekrényünkre, és gondolkodunk el azon, hogy nem csupán az időjárásnak, de nekünk is szükségünk lenne a felkészülésre. Talán itt az ideje annak is, hogy megszabaduljunk a hosszú téli hónapok alatt felszedett plusz kilóktól, hogy újra formába rázzuk magunkat. Tavasszal már a zöldségek és gyümölcsök kínálata is rendre szélesedik, egyre színesebben, választékosabban étkezhetünk. A hatékony fogyókúra elhagyhatatlan kellékei pedig mi mások lennének, ha nem a rostokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök.

Idd magad karcsúra – juice tippek a kezdéshez!

A présgépek elterjedésével és a slow juicer alkalmazásával soha nem látott mennyiségben és formában fogyaszthatunk növényeket, és élvezhetjük azok jótékony hatását is. Nem csupán egészségesek, de mivel a legtöbbnek alacsony a kalóriatartalma is, ezért a hatékony fogyókúra alapjai is lehetnek. A folyékony formában a szervezetünkbe bevitt tápanyagok pedig tisztítják a beleket és a kúra idejére pihenőt kap a szervezetünk is, hogy kicsit regenerálódhasson, helyre álljon az emésztőrendszerünk. Életmódváltással átprogramozhatjuk ízlelőbimbóinkat is, amelyek az év során nagy mennyiségben bevitt fűszerek és egyéb ízfokozók vagy adalékanyagok miatt torzulhattak. Hiszen stimulálták ízlelésünket és növelték étvágyunkat. Érdemes testünket újra hozzászoktatni a könnyebb, frissebb és tápanyagokban gazdag étrendhez.

Juice tippek haladóknak: a narancson hagyhatunk egy kis fehér kérget préselésnél, de más gyökereket vagy citrusféléket hámozzunk jól meg. Ha lehet, inkább a piacról szerezzük be a zöldséget és a gyümölcsöt, ezzel is minimalizálva a különböző növényvédőszereket és egyéb káros vegyszereket. A hűtőben maximum egy napig tároljuk őket, ha lehet, inkább frissen készítsük a juice-okat, fagyasztásukat pedig kerüljük!

Az igazán hatékony fogyókúra alatt célszerű csak és kizárólag zöldségekből és gyümölcsökből készített juice-okat fogyasztani. Egy-egy ilyen tisztító program alatt átlagosan napi 2-3 liter juice elfogyasztása ajánlott. Ha elsődleges cél a plusz kilóktól való megszabadulni vágyás, akkor a zöldség-gyümölcs arány 80-20 százalék legyen, ha viszont az egészségesebb életmódot tűztük ki célul, akkor egy kicsit eltolhatjuk az arányt a gyümölcsök irányába, de a főszerep mindenképpen a zöldségeké legyen. Kerüljük a magas cukortartalmú gyümölcsöket és az avokádót a zsírtartalma miatt.

A slow juicer a hatékony fogyókúra kelléke

Egy ilyen, a szervezetünk „reboot”-olására alkalmazott hatékony fogyókúra alatt csak és kizárólag növényi eredetű táplálékot vegyünk magunkhoz, azt is juice formájában. Fogyaszthatjuk őket 3, 5 napig vagy akár ennél hosszabb ideig is. A nyár közeledtével már rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt kapni, amelyeket kizárólag nyersen préseljük a slow juicer-rel, mivel főzés közben tápértékük nagy része elveszne. A slow juicer nem egyszerű présgép. Sokkal inkább professzionális társunk az egészséges életmódra való átállásban.

hatékony fogyókúra, slow juicer

Sokan nem tudják, de zongorázni lehet a különbséget, az amúgy 100%-os gyümölcs és zöldséglevek között. Kétség sem férhet hozzá, hogy minden természetes alapanyagból kinyert lé pozitív hatással lehet szervezetünk ellenállóképességére és életminőségünk javulására. A slow juicer présgépek viszont, ellentétben a hagyományos gyümölcsprésekkel, a professzionális technológiának köszönhetően, sokkal több értékes tápanyagot, vitamint nyernek ki a zöldségekből, gyümölcsökből, mint egyszerűbb, olcsóbb társaik.

Az egyszerűbb facsarók sokkal kevesebb lét és több maradványt termelnek ki, mint lassú préselésű társaik. A hagyományos készülékek nagyon nagy sebességű daráló módszerrel dolgoznak, így könnyen sérülnek az alapanyagokban rejlő hatóanyagok is. Maguk a gépek is hamarabb elhasználódnak, tekintettel a magas fokú elszíneződésre az oxidáció miatt. Így, hosszú életű befektetésnek semmiképpen nem nevezhetjük ezek megvásárlását. Míg egy slow juicer, aktív használat mellett egy élettárs, addig az olcsóbb, és kevésbé prémium társaiból akár 3-4-et is elfogyaszthatunk életünk során.

Egy jól megtervezett diéta során fontos, hogy a megszokott életmódunkból, étkezésünkből fakadó tesi, szervezeti hiányérzetet a szervezetünk ne energiahiánnyal reagálja le. Ha valós döntés a fogyni vágyás és tartós eredményt szeretnénk, akkor nem csupán alkalomszerűen érdemes elgondolkozni étkezési szokásaink megreformálásán. Nyilvánvaló, hogy a kezdeti időszak nehéz, de elhatározásunkat erősíteni fogja, hogy a juice formájában elfogyasztott tápanyagoktól kirobbanó formában érezzük majd magunkat nem csupán testileg, de lelkileg is. Még a tudományos kutatások is igazolják, hogy a színesebb növények több tápanyagot tartalmaznak, ezért legyünk bátrak és a szivárvány minden színében készítsünk juice-okat, öltöztessük ünneplőbe a testünk mellett a lelkünket is.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    14 + tizenhat =

    • Jelenleg nincs termék a kosarában.