fbpx

Legjobb otthoni módszerek a gyulladáscsökkentésre

gyulladáscsökkentés házilag, gyulladáscsökkentés, gyulladáscsökkentő növények, juice tippek

A gyulladás a szervezet védekező mechanizmusának egyik fontos alapeleme, egy meghatározó reakciója a helytelen életmódra, amely akár mindennapos problémákkal állíthat szembe bennünket. A gyulladás során testünk a fehérvérsejteket aktivizálja, hogy leküzdje a fertőzéseket és gyógyítsa a sérüléseket. Ilyenkor elengedhetetlen a gyulladáscsökkentés, melyet akár házilag, otthoni környezetben, növényekkel, lédús juice-okkal is megtehetünk.

Nem mindegy tehát, hogy mit eszünk és iszunk, mert bizonyos élelmiszerek és italok vagy a bennük lévő adalékanyagok, hozzávalók, mint például a cukor, a glutén, a telített zsírok táplálják a szervezetünkben már meglévő gyulladásos folyamatokat. Természetesen vannak olyan táplálékok is, amelyek hatékonyak a gyulladáscsökkentésben és segítenek a betegségek kialakulásának megelőzésében, elkerülésében.

Ezekkel a gyulladáscsökkentő növényekkel otthon is próbálkozhatunk

A friss zöldségek és gyümölcsök, sőt egyes gyógynövények között több olyat is találunk, melyekkel gyulladáscsökkentő hatást érhetünk el házilag. Ne hagyd, hogy súlyos betegségeid alakuljanak ki, vágj neki a gyulladáscsökkentésnek házilag, életmódváltással, gyulladáscsökkentő növényekkel és fűszerekkel!

A gyömbér már önmagában, markáns íze miatt is közkedvelt növény, de mégis sokan a megfázás megelőzésében közrejátszott szerepéről ismerik, pedig számos egészségügyi problémára nyújt megoldást. Többek között kiváló gyulladáscsökkentő hatású, mivel több mint 12-féle antioxidánst tartalmaz.

Sokan csak a gyulladáscsökkentés nagymesterének becézik, pedig hazánkban leginkább csak a főzésnél használják, holott sok betegség tüneteit képes csökkenteni és megszüntetni, sőt még nyersen, önmagában fogyasztva is rendkívül ízletes: a petrezselyem. A benne lévő speciális flavonoidnak köszönhetően rendkívül egészséges. Ez a két növény együtt kiváló alapanyagai lehetnek a gyulladáscsökkentésnek házilag, pluszban méregtelenítő és emésztésserkentő hatással is bírnak.   Préseljünk belőlük ízletes, gyógyító juice-okat!

Juice tippek:

Néhány almát, citrus gyümölcsöt, petrezselymet és egy kis pucolt gyömbérszárat dobjuk a gyümölcsprésbe, az elkészült értékes levet pedig naponta fogyasszuk!

Hasonlóan egészséges italt kapunk, ha céklát, répát és gyömbért préselünk le slow juicerrel, nem mellesleg ez az összetétel is alkalmas a gyulladáscsökkentésre házilag készített innivaló formájában.

C-vitaminbombaként és egyébiránt szintén gyulladáscsökkentő italként fogyaszthatjuk a kurkuma, gyömbér, narancs és citrom préselt kombinációját is.

Bár a magyar háziasszonyok ritkán használják a konyhában a sárga színéről ismert kurkumát, gyulladáscsökkentő hatása annál inkább köztudott. Erős antioxidáns és emellett bizonyítottan segít enyhíteni az ízületi és izomproblémákat is. Citrommal kombinálva pedig az antioxidánsok mellett még nagyobb mennyiségben vihetünk be vitaminokat is a szervezetbe.

Az eddig felsoroltak mellett a bazsalikom, a rozmaring, a kakukkfű, az oregánó és a fahéj is egytől egyig valóságos antioxidáns-bomba, ami képes rá, hogy semlegesítse az ételek gyulladást okozó összetevőit. Bátran próbáljuk ki ezeket a növényeket, készítsünk belőlük gyors és tápanyagdús leveseket, italokat a lassú préselésű Hurom gépekkel és biztosak lehetünk benne, hogy sokkal kevesebb fejfájást okoznak majd a betegségek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.