fbpx

Tápláló reggelink nélkülözhetetlen kelléke: a gyümölcsprés

gyömölcsprés, legjobb gyümölcsprés, slow juicer

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ekkor töltjük újra az energiakészletünket és alapozzuk meg a későbbi lendületünket. Nem érdemes kihagyni, még akkor sem, ha kapkodósan, sietősen indul a reggelünk. Inkább törekedjünk arra, hogy tápanyagban, vitaminban gazdag fogást készítsünk, akár rövid idő alatt is. Ha az állandó rohanás mellett nincs időnk kiadós betevőre, kiváló alternatívát jelenthet a háztartásban egy gyümölcsprés.

Manapság elterjedt nézet, hogy a tápláló, egészséges reggeli kihagyhatatlan részei a gyümölcsök, főként a magas rosttartalmúak. A rostok ugyanis kiemelkedő jelentőségűek, hiszen segítségükkel lassabban szívódnak fel a tápanyagok az emésztőrendszeren keresztül. Pont ezért ideális választás egy slow juicer gyümölcsprés segítségével készíteni el a reggelit, mivel ez az eszköz azáltal, hogy lassan préseli ki a levet a gyümölcsökből nem károsítja a bennük lévő tápanyagokat.

Melyik a legjobb gyümölcsprés?

Gyümölcsprést választani nem is olyan könnyű feladat, mint ahogyan az első látásra tűnik. A gyümölcscentrifugákkal szemben a lassú prés, az ún. slow juicer számtalan előnnyel bír: hatékonysága jelentősebb, kevésbé károsítja a zöldségben, gyümölcsben lévő tápanyagokat, mint a működési elvéből fakadó centrifuga. Lassú prést (slow juicer) használva, akár 30-40 százalékkal több levet kapunk, és ugyanennyivel több vitamint és más beltartalmi értéket. A pohárban az ital homogén, a hideg préselés miatt pedig sokkal ízletesebb marad a végeredmény is. A legjobb gyümölcsprés megbirkózik a leveles zöldségekkel is, az összes levet képes kifacsarni többek között a répából, a zellerből, vagy akár a céklából.

gyömölcsprés, legjobb gyümölcsprés, slow juicer

A slow juicer prémium terméket állít elő!

A gyümölcsprés esetében érdemes előre átgondolni azt is, hogy mit fogunk vele préselni. Arra kell törekedni, hogy olyan lassú prés (slow juicer) mellett döntsünk, amely leginkább megfelel életmódunknak, amelyet jól ki tudunk használni. Egy gyümölcsprés a levet főként a zöldségekből és gyümölcsökből állítják elő, de például a csigával rendelkező gép képes a búzafű és a gyógynövények feldolgozására is. Alakítsuk választásunkat az étrendünkhöz!

Mik a slow juicer előnyei?

A slow juicer sűrű levet készít alacsony fordulatszámmal, hidegen sajtolással a zöldségekből, gyümölcsökből. Ezek a levek alkalmasak arra is, hogy kicsit tovább tároljuk őket, mint a gyümölcscentrifugával készített víz alapú italokat. Jobb a juice minősége és a végeredmény is egészségesebb. A slow juicerrel készített folyadékok könnyebben emészthetők, gyakorlatilag egy 15 percen belül felszívódó „tápanyagbombák”.

Gondoljunk csak bele, mennyi gyümölcsöt vagy zöldséget eszünk meg naponta? A reggel magunkkal vitt alma vagy körte nem lapul-e a táskánkban akkor is, amikor este fáradtan hazaérünk? Miközben folyadékot egész nap fogyasztunk. Hát nem a legegyszerűbb és legtökéletesebb módja az elegendő zöldség és gyümölcs bevitelnek a gyümölcspréssel készített italok elfogyasztása? Nem beszélve arról, hogy micsoda új ízek és élmények várnak közben ránk!

 

2 Megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 19 =

  • Jelenleg nincs termék a kosarában.